27. 5. 2015 11:00 − 2026× − 0

Bohemia nově v kalendáři XTG Opel Adam Cupu

Nově zařazenou soutěží do XTG Opel ADAM Cupu 2015 bude červencová Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi.

Nejistota promotéra XTG Opel ADAM Cupu 2015 společnosti XTG motorsport ohledně dalších plánovaných soutěží Rallysprint série vyústila k úpravě pohárového kalendáře. Nově zařazenou soutěží bude červencová Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi.

Kalendář jednodenních závodů má po Valašské rally, vzhledem ke zrušení Rallysprintu Kopná, dlouhou pauzu. Navíc se začaly ozývat hlasy o problémech vyškovských pořadatelů zkompletovat trať podniku RSS, které se naštěstí nepotvrdily. Promotér XTG motorsport přesto vstoupil do jednání s pořadateli Rally Bohemia a výsledkem je dohoda, že se posádky XTG Opel ADAM Cupu zúčastní sobotní etapy mladoboleslavské soutěže.

„Nemáme jistotu, kolik závodů v RSS se nakonec letos odjede a nechtěli jsme nečinně čekat. Proto se domnívám, že Rally Bohemia je skvělá alternativa. Nabízí atraktivní rychlostní zkoušky, velmi technické, které dokonale prověří schopnosti pohárových dvojic. XTG Opel ADAM Cup se odjede pouze v průběhu úvodní, sobotní etapy a celkový počet ostrých kilometrů se bude pohybovat kolem 85. Účast už potvrdila většina jezdců, kteří se prezentovali na úvodním podniku ve Valašském Meziříčí,“ objasnil změny zástupce XTG motorsportu Zdeněk Pekárek.

Podle předběžného harmonogramu Rally Bohemia 2015 čekají na pohárové účastníky tři rychlostní zkoušky (Sychrov, Šumburk, Bzí) ve dvou průjezdech, závod odstartuje divácká speciálka Bondy v centru Mladé Boleslavi. Právě Sychrov s délkou necelých dvaceti kilometrů a více než šestnáctikilometrový test Šumburk jednoznačně patří k nejkrásnějším vložkám na českých tratích.

Aktuální kalendář XTG Opel ADAM Cup 2015

10. – 11. 04. Valašská Rallye
10. – 11. 07. Rally Bohemia (sobota)
24. – 25. 07. Rally Vyškov
07. – 08. 08. Rally Agropa Pačejov
18. – 19. 09. Rally Jeseníky
16. – 17. 10. Rally Vsetín
23. – 24. 10. 3-Städte Rally

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!