Bisaha a Svačina v Českém Krumlově se solidními výsledky

Květen je na české rally scéně tradičně spojen s jednou z našich nejtěžších soutěží, s jihočeskou Rallye Český Krumlov.

  • CERS performance na druhé soutěži MČR 2015 se dvěma posádkami
  • Ondřej Bisaha s Petrem Pížou vítězi ve třídě 5
  • Marcel Svačina s Petrem Těšínským na druhém místě ve třídě 6
  • Květen je na české rally scéně tradičně spojen s jednou z našich nejtěžších soutěží, s jihočeskou Rallye Český Krumlov. Ta i letos nabídla náročné tratě ve velkém prostoru sahajícím od Českých Budějovic až na jih po samotnou česko-rakouskou hranici, navíc ji opět okořenilo nevyzpytatelné jarní počasí, které se nakonec postaralo o velký přísun dešťových srážek. Zlínský tým CERS performance do této výzvy nasadil dvě posádky na vozech Citroën. A obě dvě nakonec obstály.

    Ondřej Bisaha navigovaný už třetí sezonu Petrem Pížou se stále sžívá s novým Citroënem DS3 R3T Max. Kroměřížská dvojice v jižních Čechách startovala už vloni, kvůli technickým potížím tehdy ale předčasně odstoupila a tak pro ně navíc byla podstatná část letošní tratě nová. „Krumlovská rally je velice krásná, ale pro mě s Petrem překvapivě náročná soutěž. Od začátku jsme vnímali deficit zkušeností s tratěmi, kterých měli soupeři několikanásobně více. Začali jsme na mokrých pneu, jenže ejhle, informace o počasí nevyšly a naše auto ztrácelo na každém kilometru suché tratě drahocenný čas. Už po první sekci vedl skvěle jedoucí Egon Smékal o víc než půl minuty a tak padlo v servise rozhodnutí, že jdeme testovat. Následoval sled, jaký známe už z cé-dvojky, kdy si z nás kolegové utahovali, co na tom našem autě pořád opravujeme. Jenže my měnili setup k obrazu svému a to se také postupně dařilo. Předpokládám, že s DS3 se ještě chvilku napracujeme, ale snad to už nebude trvat dlouho. Každopádně za soutěž děkujeme našim partnerům, za pomoc Milanovi Marušákovi, a také našim skvělým mechanikům,“ řekl po soutěži Ondřej Bisaha, který si nakonec po odstoupení lídra třídy 5 Egona Smékala dojel pro vítězství v této kategorii a zároveň si z Českého Krumlova odvezl hlavní cenu za prvenství v poháru Citroën Racing Trophy – padesátilitrový sud závodního benzínu.

    Po čtyřech letech se do jižních Čech s Citroënem C2R2 Max vrátil Marcel Svačina. Po jeho boku usedl stejně jako na předchozí Šumavě Petr Těšínský a právě jejich společný výsledek z Klatov, kde dojeli druzí ve třídě 6, byl tím správným hnacím motorem do krumlovské soutěže. Posádka rudého citroënu se tentokrát zaměřila hlavně na bezpečné absolvování celé trati a tato taktika slavila úspěch – Marcel s Petrem v cíli rally v krumlovské Jelení zahradě zvedli nad hlavu poháry za skvělé druhé místo ve třídě 6! „Už při seznamovacích jízdách nás překvapila náročnost rychlostních zkoušek a tak jsme kladli velký důraz na správně napsaný rozpis. Do závodu jsme pak vstoupili s respektem k náročné trati a jasnou taktikou. Konkurence byla v naší třídě obrovská, přesto jsme se rozhodli jet jen s minimálním rizikem. Tato taktika a bezchybný rozpis nám nakonec zajistila fantastické 2. místo, se kterým jsme moc spokojeni. Vše během rally fungovalo bezchybně, jak technika, tak mechanici, ale hlavně Peťa v autě! Děkuji všem,“ řekl v cíli nadšený Marcel Svačina, který si krumlovským výsledkem upevnil druhé místo ve třídě 6 v průběžném hodnocení MČR.

    Letošní kalendář českých rally nabírá zatím jen pozvolné tempo a tak po jihočeské rally následuje bezmála měsíční pauza, než odstartuje třetí podnik letošního MČR. A tím bude v týmu CERS performance oblíbená rally mezi hustopečskými vinicemi. Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!