Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 5. 2015 19:19 − 3315× − 1

Změny v týmu dodaly Robertu Kubicovi energii

Po pauze v Argentině se při Portugalské rally vrátil na tratě Robert Kubica a s novou evoluční Fiestou dojel poprvé až do cíle a na bodech.

Pro polského pilota Roberta Kubicu, jenž letos druhým rokem sedlá Fiestu WRC, se úvodní tři soutěže sezóny nenesly zrovna v nejlepším duchu. I přes kvalitní dílčí časy ani jednou nedojel do cíle bez problémů a nedostal se na body. Před Argentinskou rally pak oznámil plány reorganizace svého týmu a jak se ukázalo, šlo zejména o ukončení spolupráce s italským A-Style teamem, jenž Polákovy starty zkraje sezóny zajišťoval. V Portugalsku se Robert Kubica, přesně jak slíbil, vrátil a evoluční Fiestu WRC pro něj připravoval a servisoval přímo M-Sport. V cíli z toho bylo deváté místo, když mistr světa WRC2 z roku 2013 odjel soutěž bez vážnějších komplikací a připsal si své první body.

"S M-Sportem to je teď půl napůl. Moji mechanici se vrací do sídla M-Sportu, kde budou pracovat na autě a takhle je to dobré, získávají dobré zkušenosti, znalosti a pomáhají tím rozvíjet náš tým," říká s současnému režimu provozu svého auta Robert Kubica a pokračuje, "v budoucnu by možná bylo možné si to vše dělat vlastními silami, ale teď jsem spokojen s věcmi jak jsou. Před pár týdny to byla špatná situace, ale odvedli jsme hodně práce a v dlouhodobém měřítku míříme správným směrem."

Jak se dále nechal Robert Kubica slyšet, rozhodnutí dát si pauzu a neabsolvovat Argentinskou rally, bylo dobrým a ku prospěchu týmu. Navíc si jezdec už naplánoval dvě další soutěže, které by chtěl mimo MS odjet, konkrétně půjde o jeden podnik v jeho domovině na rozjetí před Rajdem Polským a dalším bude nějaká asfaltová soutěž před Německou rally. "Portugalsko bylo úspěšný test pro celý RK WRT. Potvrdilo se, že absence v Argentině za účelem reorganizace týmu, byla dobrým krokem," vrací se ještě krátce k jihoamerické absenci Robert Kubica a dodává směrem ke svým dalším plánům, "dojet do Portugalska bez testu a sednout do auta po 11 týdnech nebylo ideální. Auto sice není úplně jiné, ale dávkuje výkon jinak a změny jsou i na pohonné jednotce. Rád bych proto odjel více rally, jedna se jede v Polsku přímo před Rajdem a jede se na podobných cestách jako soutěž MS. A rád bych také odjel něco před Německou rally, ale je těžké najít podobný terén," uzavírá Robert Kubica.

Komentářů celkem: 1
28. 5. 2015 20:571
0 0
Co dodat, většina spekulací byla asi lichá, o peníze asi tak moc nešlo, pochybuju, že by to m-sport dělal levněji.
Sem rád, že bude Kubica pokračovat... Třeba nás letos nějakým výsledkem překvapí.
Moje původní očekávání byla o hodně vyšší, spíš teda hodně mimo, to uznávám.
Ale zase se aspoň potvrzuje, jak je rally ve špičce náročná a jak asi reálně dobře jede třeba takovej Prokop, kterej nemůže vůbec bourat a jezdí "hlavou"(cca sekundu až dvě na 1 km na Ogiera mi teda moc hlavou nepřijde....). Klobouk dolů hoši. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!