4. 6. 2015 14:56 − 1596× − 0

Druhé letošní vítězství Subaru v ruském šampionátu

Ruský šampionát o víkendu pokračoval čtvrtým letošním podnikem, který byl zároveň druhý v pořadí odehrávající se na šotolině.

Ruský šampionát o víkendu pokračoval čtvrtým letošním podnikem, který byl zároveň druhý v pořadí odehrávající se na šotolině. Každá z předešlých tří soutěží poznala jiného vítěze a jako lídr z této dramatické situace vyšel Vadim Leluh. Pilot Mitsubishi Lancer EVO IX sezónu začal vítězstvím a ve druhé soutěži bral body za třetí příčku. Vítězstvím ve třetí soutěži Rally Gorniy Len se vyhoupnul na průběžnou druhou příčku další pilot Mitsubishi Lancer EVO IX Vadim Makarov a trojici nejrychlejších před Rally Tamań uzavíral nejrychlejší z jezdců Subaru a vítěz Rally Peno Sergey Uspenskiy. Nejrychleji do čtvrté soutěže roku vstoupil lokální borec Oleg Toporov, který se svým Mitsubishi Lancer EVO IX vyhrál první tři zkoušky a po první etapě vedl o 8,7 sekundy před Grigoriyem Tregubovem s nejnovější specifikací Subaru Impreza.

Závěr druhého dne pro změnu patřil druhému Subaru stáje URT, které pilotoval Uspenskiy. Vítěz druhého zimního podniku se držel na šestém místě, ale po nejrychlejších časech v závěrečné dvojici zkoušek se vyhoupnul až na bednu. K posunu na třetí místo mu ale vydatně pomohl i Leluh, který zůstal stát v poslední zkoušce a právě z průběžného pódia vypadnul. Kromě toho se musel Leluh smířit i s propadem v průběžném pořadí šampionátu. Do vedení se po Rally Tamań dostal Makarov, který se sice souboje o vítězství nezúčastnil, ale za čtvrtou příčku obdržel dostatečný počet bodů. Lídr po páteční etapě Toporov nedokázal v sobotu odolat tlaku ze strany Tregubova a do cíle dojel jako druhý nejrychlejší. Pilot Subaru Impreza tak při premiéře s tímto novým vozem zajel maximum možného. Po dvou odstoupeních a osmnáctém místě v Rally Peno takový výsledek Tregubov rozhodně potřeboval jako sůl.

Výsledky soutěže ruského šampionátu naleznete na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Makarov 128, 2. Toporov 125, 3. Leluh 119, 4. Uspenskiy 117, 5. Myachin 85, 6. Tambovchev 80

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!