Jiří Fryje - eWRC.cz
1. 6. 2015 07:20 − 5415× − 2

Rallye Vltava se vrací!

Za měsíc uplyne 50 let od zařazení legendární Rallye Vltava do seriálu mistrovství Evropy FIA.

Za měsíc uplyne 50 let od zařazení legendární Rallye Vltava do seriálu mistrovství Evropy FIA. Ta se tak stala prvním motoristickým podnikem v Československu, kterému se tohoto ocenění dostalo. Velkou zásluhu na tom měli zakladatelé této soutěže, pánové Viktor Mráz, Alois Rieger, Ladislav Branda, Zdeněk Treybal a jejich osobní přítel Louis Chiron, mimo jiné předválečný trojnásobný vítěz Masarykova okruhu v Brně. První “evropská“ Rallye Vltava se jela ve dnech 5. – 7. července 1965 a startovala v Liberci. Po něm se hostitelským městem stala Praha, pak Písek a nakonec definitivně zakotvila v Klatovech. V roce 1974 se jel její poslední ročník. V době, kdy se jednalo o její zařazení do seriálu mistrovství světa, byla v podstatě z politických důvodů zrušena. Do dnešních dnů si zachovává statut nejslavnější soutěže, která kdy byla na území České republiky pořádána.

Studio Vltava z Prahy připravuje k tomuto významnému jubileu vzpomínkovou jízdu, která se pod názvem Ideální stopou Rallye Vlava 1960 – 1974 pojede jako Memoriál Louise Alexandra Chirona a proběhne ve dnech 2.- 5. července 2015. Její start bude v Liberci a během tří etap projede všemi důležitými místy, kterými původní tratě vedly.

Pokud máte odpovídající automobil, sportovního ducha, pár oktanů v krvi, patříte mezi pamětníky, nebo chcete poznat atmosféru automobilových soutěží šedesátých let, neváhejte a napište na adresu P.O. Box 16, pošta 618, 163 00 Praha 6, nebo navštivte stránky www.rallye-vltava.cz, kde najdete všechny potřebné informace o tomto výjimečném podniku.

Komentářů celkem: 2
1. 6. 2015 19:42
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
Zed
1. 6. 2015 22:52
0 0
Pecka, a snad nový začátek. Co kdyby Ječmen konečně udělal něco pro motoristický sport v Česku (a diváky) a nasypal pár mega na oživení takové legendy jako Rallye Vltava ? Vašnosto, snažej se, možná by to trošinku vylepšilo jejich obraz u veřejnosti.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!