Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 6. 2015 20:19 − 2576× − 1

Dle Kajta jsou Azory jednou z nejnáročnějších soutěží

Druhý muž průběžné klasifikace Kajetan Kajetanowicz nebude chybět ani na Azorech a pojede s novým vozem.

Letos je to druhý rok, co Kajetan Kajetanowicz startuje na mezinárodní scéně v Mistrovství Evropy a v průběžné klasifikaci se nachází na druhé příčce se ztrátou tří bodů na vedoucího Craiga Breena. Za touto dvojicí pak již zeje díra 30 bodů a polský s irským jezdcem budou na Azorských ostrovech bojovat o průběžné vedení nikým nepronásledováni, protože třetí Rus Lukyanuk ani nestartuje. Pro Kajetanowicze bude Azorská rally navíc znamenat i premiéru s novým exemplářem Fiesty R5, jelikož se Polák posadí do nově postaveného vozu.


Na trati Azorské rally v loňském roce…

"Po loňském debutu na Rally Acores jsem věděl, že se sem budu chtít vrátit. Proto odpočítám každou minutu, než uvidím se na startu první zkoušky rozsvěcet zelené světlo. Zkoušky na Azorech jsou nádherné a současně hodně náročné. Cesty jsou velmi úzké a přilnavost se mění tak často, že nejsme schopní všechny jednotlivé rozdíly zaznamenat do rozpisu," vyznává se ze svého okouzlení Rally Acores Kajetan Kajetanowicz a pokračuje, "to je také důvod, proč kreativita, schopnost se rychle adaptovat a dokonce improvizovat za volantem je tady tak důležitá. Je opravdu těžké udržet maximální soustředěnost, nikoliv pouze kvůli dechberoucím výhledům, ale také kvůli měnícímu se rytmu zkoušek."

Jak pak dále polský pilot, známý pod přezdívkou Kajto, dodává, považuje Azorskou rally za jednu z vůbec nejnáročnějších: "Díky výše řečenému jde o jednu z nejnáročnějších soutěží celého Mistrovství Evropy. Jet rychle na Azorech bych připodobnil velkému dobrodružství, kde si jeden nemůže být ničím jistý. Účastnit se této soutěže vás donutí si uvědomit, že opravdu stojí za to tvrdě pracovat a sledovat chvíle jako jsou ty za volantem soutěžního auta na šotolinových azorských cestách," uzavírá Kajetan Kajetanowicz.

Komentářů celkem: 1
4. 6. 2015 17:301
0 0
Ten nadpis mě zaujal , ještě jsem neslyšel ,aby soutěžní jezdec řekl o nějaké soutěži že je to ta nejlehčí kterou kdy jel ,ale nic ve zlém to jen tak pro odlehčenísmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!