4. 6. 2015 08:25 − 2429× − 1

Na akce Rally Show a Helicoptershow byly dlouhé fronty

Propojení dvou úspěšných akcí Rally Show a Helicoptershow ocenili návštěvníci obrovským zájmem.

Propojení dvou úspěšných akcí Rally Show a Helicoptershow ocenili návštěvníci obrovským zájmem. Obě akce předčili očekávání návštěvníků i samotných pořadatelů. Dvacet pět tisíc diváků bylo svědky hned několika premiér. Poprvé po renovaci diváci vidět MIG 15 UTI, významný bojový letoun. Tento konkrétní kus v letošním roce oslavil již 60 let. Divácký velký obdiv patřil také helikoptéře COBRA. Světovou premiéru si v areálu Czech Ring odbyl automobil Mysterro, jehož designérem je Václav Král a Jiří Král, který ho sám řídil. Diváci mohli na vlastní oči spatřit mnoho světových legend rally na duálním závodním okruhu se skokem přes most. Na okruhu bylo možné porovnat okruhové historiky a legendy, nelze nezmínit tovární TatruT-602 B6, nebo formule MTX, vedle nejnovějších závodních okruhových speciálů a prototypů, například závodní Attack GTR nebo vozy startující v závodech mistrovství Evropy ETTC. Na okruhu byly k vidění také nejnovější "sériové" sportovní modely aut od Ferrari F12 Berlinetta až po vůz Lotus Exige i mnoho klasických veteránů. Na off-roadových drahách bylo možné si vyzkoušet nejenom modely vozů autosalónů, ale návštěvníci se vozili v závodní "Dakarské" Tatře. Součástí propojených akcí byla opět největší česká roadshow jménem Autosalon Show, která lidem představila přibližně stovku nejnovějších modelů vozů, které si mohli návštěvníci prohlédnout nebo se v nich svést.

Premiérou obou akcí byly jízdy v soutěžních, okruhových a offroadových speciálech a spousta dalších zážitků. Většina návštěvníků měla to štěstí, že se na ně dostala řada a mohli se svést ve špičkových vozech ze světa motorsportu, které znali jenom z časopisů. Největší zájem byl především o drifty a rally, ale brzy byly obsazeny také helikoptéry a Tatra z Rally Dakar. Na plný plyn se točily také vrtule vznášedel i motory okruhových speciálů a legend. Musíme poděkovat návštěvníkům za skvělou atmosféru, kterou vytvořili a vyprovokovali tak závodníky k maximálním výkonům. Poděkování patří také jezdcům a teamům, kteří k nám přijeli a přiletěli a předvedli své umění divákům. V neposlední řadě jsme vděční také našim partnerům, vystavovatelům a klimatickým podmínkám, které nás ještě nikdy za osm let pořádání Rally Show nezklamaly.

Akce Rally Show a Helicoptershow společně vytvořily nový model největší společné české motoristické a letecké show, která pomůže přiblížit motorsport nejenom skalním fandům rally, ale také velkému spektru návštěvníků, kteří jsou pro tento krásný sport velmi důležití. Pro další ročník se připravují opět novinky, kterými se Rally Show znovu posune o několik kroků dopředu. Rally Show je jenom jedno a jeho napodobování v různých variantách, nebo dokonce opisování jména různými pořadateli je pádným důkazem, že jde správným směrem.

Komentářů celkem: 1
5. 6. 2015 00:091
0 0
Byla to uzasna akce, relax akce.
Spousty odjetych kilometru a spousta divaku.
Diky poradatelum, za takovou show.
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!