4. 6. 2015 18:58 − 2593× − 0

Uzávěrka přihlášek na „Hustopeče“ už v neděli

Již tuto neděli 7. června ve 24 hodin vyprší termín pro zaslání přihlášek pro start na XI. ročníku Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2015.

Již tuto neděli 7. června ve 24 hodin vyprší termín pro zaslání přihlášek pro start na XI. ročníku AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2015, která odstartuje 19. června 2015 v 19:30 z hustopečského náměstí.

A třetí soutěž domácího šampionátu se už nyní může těšit na pokračování dramatického klání z Českého Krumlova mezi Janem Kopeckým a Václavem Pechem, kde o vítězi rozhodla až poslední rychlostní zkouška. Oba jezdci patří k nejúspěšnějším pilotům v historii hustopečského závodu. Jak tovární jezdec Škody Motorsport, tak pilot Eurooil Invelt Teamu zvítězili shodně třikrát. V posledních sedmi ročnících oba jezdci triumfovali celkem šestkrát, jen v sezoně 2009 se do galerie vítězů vklínil Roman Kresta.

V seznamu přihlášených posádek, který už nyní výrazně překročil statistiky loňského ročníku, najdeme i další prioritní jezdce v čele s Miroslavem Jakešem, Martinem Vlčkem, Romanem Odložilíkem a Janem Votavou.

„Loni jsme měli na startu celkem padesát vozů (v rámci MMČR), už nyní je zřejmé, že zájem o letošní start bude výrazně vyšší. Jsme za to samozřejmě rádi a věříme, že kvalitní startovní listina přiláká na jih Moravy o početné zástupy fanoušků,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil. „Těší nás i zájem posádek z nižších tříd, pro které jsme připravili výhodnější startovné. Naopak za očekáváním je zatím zájem posádek historiků, kteří u nás pojedou o další body do mistráku,“ doplňuje Kouřil.

Průběžný stav MČR v rally 2015 (2/6):

1. Jan Kopecký 153, 2. Pavel Valoušek 98, 3. Roman Odložilík 84, 4. Václav Pech 67, 5. Martin Vlček 58, 6. Jan Černý 55, 7. Jan Sýkora 45, 8. Miroslav Jakeš 27, 9. Věroslav Cvrček 21, 10. Jan Dohnal 18

Hustopečský závod bude zároveň druhým kláním Citroën TMT CZ 2015 (zatím 5 účastníků), pohárový speciál Opel Adam Cup mezi jihomoravskými vinicemi představí Robert Hordossy. Fanoušci se mohou těšit i na dámský tandem Martina Jerhotová (za svobodna Daňhelová) – Karolína Jugasová v kokpitu Renaultu Clio R3, stejně jako na zpěvačku Olgu Lounovou či herce Davida Suchařípu.

Odkaz na seznam přihlášených posádek: http://entry.agrotecrally.cz/entries#content

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!