6. 6. 2015 20:36 − 3363× − 0

Craig Breen vítězí již ve třetí soutěži ME

Craig Breen si po prvenství v Rally Liepaja a Circuit of Ireland odváží první místo i z Azorských ostrovů.

Craig Breen zvítězil ve třetí soutěži ME za sebou. Po prvenství v Rally Liepaja a Circuit of Ireland si odváží první místo i z Azorských ostrovů. Spolu s navigátorem Scottem Martinem dominovali ve dvanácti rychlostních zkouškách a zvláště díky poslední sekci soutěže udolali svého největšího soupeře – Poláka Kajetanowicze.

Volba pneumatik před sekcí posledních třech rychlostních zkoušek byla zásadní v boji o vítězství. Zatímco Breen i nadále vezl na svém Peugeotu 208 T16 čtyři tvrdé pneumatiky Michelin, Kajetanowicz se rozhodl zariskovat a obul měkké gumy konkurenční značky Pirelli. Hazard se nevyplatil, irský závodník vyhrál všechny zbývající testy a navýšil tak svůj náskok v čele šampionátu.


Foto: fiaerc.com

"Přijel jsem na Azorské ostrovy s jediným cílem, a to vyhrát rally. Mám tento rok k tomu, abych dokázal, že si zasloužím pokročit v tomto sportu a že jsem teď na vrcholu. Tento víkend byl pro nás dobrý. Jeli jsme rychle, když jsme potřebovali být rychlí a jeli jsme chytře, když jsme potřebovali být chytří. Jsem šťastný jako blecha," vyjádřil se v cíli Craig Breen.

Třetí do cíle ve městě Ponta Delgada dojel domácí Ricardo Moura. Patnáctinásobný účastník Rally Acores stále čeká na prvenství na soutěži, kde odstartoval svojí kariéru. V roce 2001 zde startoval s Daewoo Lanos Kit Car. Letos jej přibrzdili problémy s brzdami Fiesty R5, kdy musel šlapat na brzdový pedál dvakrát nebo třikrát než začal brzdy reagovat. V každém případě získal největší počet bodů do portugalského šampionátu.


Foto: fiaerc.com

Čtvrtou pozici obsadil další domácí jezdec – Bruno Magalhaes, kterému šotolina je o dost bližší než třeba český asfalt, který zná z Barumky. Na páté a šesté pozici se seřadili jezdci s Citroeni DS3 R5. Během druhé etapy přeskočil Robert Consani aktuálního vicemistra Portugalska – José Pedro Fontese. V ERC3 si do Anglie odváží první místo posádka Chris Ingram – Gabin Moreau. I zbylé dvojice na stupních vítězů soutěžili na Azorech s Peugeotem 208 Vti R2. Druhý skončil domácí Gago, třetí dokončil závod Švéd Rokland. Čtvrtý Bergkvist dojel s Opelem Adam R2 do cíle už s dvouminotovým odstupem.

Jaroslav Orsák dokončil s Davidem Šmeidlerem Azorskou Rally na 9. příčce jako první vůz specifikace S2000, Vojtěch Štajf bere body za třetí pozici v ERC2 (celkově 15. místo). Cíle se dočkali i Tomáš Kurka s Karlem Vajíkem, premiérový start na šotolině proměnili ve 24. pozici. Antonín Tlusťák urazil kolo již v první etapě z pozice nejlépe postaveného Čecha.

Rally Acores – konečné výsledky
1.Breen Craig – Martin ScottPeugeot 208 T162:45:59,6
2.Kajetanowicz Kajetan – Baran JaroslawFord Fiesta R5+ 1:02,1
3.Moura Ricardo – Costa AntónioFord Fiesta R5+ 2:14,3
4.Magalhães Bruno – Magalhães HugoPeugeot 208 T16+ 3:04,9
5.Consani Robert – Vilmot MaximeCitroën DS3 R5+ 5:54,2
6.Fontes José Pedro – Ramalho MiguelCitroën DS3 R5+ 6:38,8
7.Moffett Sam – Atkinson KarlFord Fiesta RRC+ 8:01,4
8.Butvilas Dominykas – Heller KamilSubaru Impreza STi+ 9:18,3
9.Orsák Jaroslav – Šmeidler DavidŠkoda Fabia S2000+ 10:55,9
10.Martin Charles – Salva ThierryPeugeot 208 T16+ 10:55,9

Kompletní výsledky Rallye Acores na webu eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!