Dětský den Holohlavy 2015

Je až neuvěřitelné, že nejhezčí dětský den jsem zažil ve svých 36 letech.

Je až neuvěřitelné, že nejhezčí dětský den jsem zažil ve svých 36 letech. Když jsem přijal pozvání Petra Šimurdy na tuto akci, zdaleka jsem netušil, co nás vlastně čeká. Řekl jsem si však, že je skvělý nápad prezentovat rallye jako zábavu, při které můžeme dělat radost dětem.

Byl jsem velmi potěšen, že pozvání přijal i můj kamarád Filip Mareš se svou Fabií R2 teamu Montrago Racing. Po příjezdu do vesničky Holohlavy, kde sídlí organizátor akce, Trotina rallye team, jsem se snažil rychle zorientovat. Bylo zde připraveno spoustu krásných atrakcí pro děti, tak jak to má na každém dětském dni být.

Navíc zde byla uzavřená část vesnice, kde se měly prohánět závodní vozy. Musím říct, že trať byla moc pěkná. Ikdyž byla těžká, byla velmi dobře a bezpečně zorganizovaná. Její částečně okruhová podoba umožňovala pohyb všem třem vozům na trati zároveň. Děti měly možnost usednout do vozu Fabia R2, Škoda 130 LR a Mitshubishi Lancer EVO VI. Byl to pro mne velmi silný zážitek. Vozit děti v závodním voze vyžaduje velikou opatrnost, jak při řízení, tak při jednání s dětmi. Některé byly zvědavé, některé odvážné, jiné trochu vyděšené. Tak jako tak, všechny byly úžasné. Jedna malá holčička, která vůbec neviděla ven z auta, se mě ptala, jestli ještě pořád vím, kam jedu, jestli jsme nezabloudili :-)

Když to shrnu, byl to skvělý den. Mohl jsem se opět povozit tak perfektním autem jako Lancer EVO VI, viděl jsem spoustu šťastných dětí i jejich rodičů. Měl jsem nádherný pocit člověka, který je tam, kde má být a dělá to, co dělat má. Určitě nebylo jednoduché uspořádat takovou akci, ale rozhodně to mělo smysl. Velký dík patří celému Trotina rallye teamu a především všem dětičkám, které sebraly odvahu a usedly do závodního vozu na sedadlo spolujezdce.

A já se budu už jen těšit, že se Petrovi Šimurdovi a jeho teamu zase podaří zorganizovat podobnou úžasnou akci… a že třeba jedno z dětí, které jsem povozil, potkám na některé z RZ…:)

Jiří Kalista
SPORTGARAGE

Komentářů celkem: 7
10. 6. 2015 20:041
0 0
Kucísmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík a mohl bych pokračovatsmajlík
10. 6. 2015 20:472
0 0
Supersmajlíksmajlíksmajlíkšikovný kucísmajlíksmajlíksmajlík
11. 6. 2015 00:383
0 0
smajlíksmajlík dobře Kaldo
11. 6. 2015 10:544
0 0
Jaký byl maximální možný věk pro svezení? Já jen, že bych se tam příště taky vtírnul smajlík A slibuju že bych byl ze všech úplně nejvíc nejnadšenější smajlíksmajlík
11. 6. 2015 13:005
0 0
Každá akce pro děti se dneska obrovsky cení.smajlík
11. 6. 2015 16:236
0 0
Tohle se cení. Kaldo, chybíš nám v Českém mistráku.
11. 6. 2015 17:217
0 0
Super akce smajlík hned bych byl rád malym klukem....smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!