10. 6. 2015 19:06 − 1717× − 0

JC Motorsport míří mezi moravské vinice

Pro Agrotec Rally Hustopeče se posádka Jakub Čapka – Tomáš Pfajfr přihlásila i mezi juniory.

Po smolném odstoupení na letošním ročníku českokrumlovské Rallye se bude snažit Litoměřicko – jablonecká posádka týmu JC Motorsport ve složení Jakub Čapka a Tomáš Pfajfr napravit špatný vstup do Mezinárodního Mistrovství ČR v rallye na blížící se Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče, která se uskuteční na jihu Moravy ve dnech 19. a 20. června. Seznam přihlášených posádek slibuje velkou bitvu v třídě 3.

Poté co na květnové Rallye Český Krumlov posádka Čapka – Pfajfr absolvovala společnou premiéru v MMČR v rallye a na šestém rychlostním testu jim byla vystavena stopka v podobě proraženého disku a poškozeného brzdového okruhu, je tým odhodlaný udělat maximum pro kvalitní výsledek mezi jihomoravskými vinicemi v okolí Hustopečí. „Do Krumlova jsme odjížděli s velkým respektem a netušili jsme, co přesně nás čeká. Vše výrazně podpořilo proměnlivé počasí. Proto naše tempo bylo takové, jaké bylo. Na Rally Hustopeče ale vyrážíme s čistou hlavou a snad se to promítne i na našem výkonu. Už víme, do čeho jdeme.“ říká jezdec Jakub Čapka. „Po zhlédnutí seznamu přihlášených posádek to vypadá na zajímavé souboje v naší třídě. Nyní jsme na počtu 23 posádek. Takže to bude velmi hodnotný sport v rámci naší třídy.“ dodává spolujezdec Tomáš Pfajfr. „Na Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče se každopádně velmi těšíme.“ shodují se oba aktéři.

I proto v přestávce mezi soutěžemi probíhají opravy a výměny poškozených dílů. Drobné úpravy doznalo také nastavení tlumičů vozu Mitsubishi Lancer EVO IX, aby posádka mohla zasáhnout do bojů o lepší příčky. „Ladíme poslední detaily. Po Krumlově jsme zaměřili na diferenciály, vyměnili jsme lamely a doladili svornost. Ještě jsem se rozhodl trochu změnit nastavení tlumičů. Samozřejmostí byla také výměna poškozeného čidla ABS.“ prozradil Jakub Čapka a dodává. „Nyní uskutečníme menší test, abychom jsme se přesvědčili, zdali vše funguje jak má a otestujeme nová nastavení.“

Pro Agrotec Rally Hustopeče se posádka Jakub Čapka – Tomáš Pfajfr přihlásila i mezi juniory. „Zkusit se má vše, a pokud to pravidla dovolují, tak proč nebojovat mezi juniory.“ říká sám mladý miřejovický pilot. Posádka by ráda odčinila nezdar na přechozí soutěži a ráda by se ukázala v lepším světle. „To vše by nebylo možné bez našich partnerů Benefol, Autorent Železný Brod, Autodoprava František Brožek, Macek a Kusala Tiskem.cz, Explomax energy drink nebo Hankook. Samozřejmě ani bez fanoušků, přátel či našich rodin. Všem velmi děkujeme za podporu“ doplňuje manažer a spolujezdec Tomáš Pfajfr.

Soutěž pro posádku začíná již ve čtvrtek ráno, kdy startují seznamovací jízdy a poprvé do závodního vozu usednou v pátek těsně po obědě, kdy absolvují testovací Shakedown. Všechny posádky se představí v pátek v podvečer na náměstí v Hustopečích a následně se vydají vstříc první etapě, která se skládá z necelých 65 ostrých kilometrů. Veškeré informace o dění v týmu můžete sledovat na Facebooku nebo webu www.jakubcapka.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!