Martina Daňhelová už je Jerhotová, závodní elán ale neztrácí

Velmi naplněný kalendář má v současné době nejrychlejší dámská posádka našeho domácího národního šampionátu v rally.

Velmi naplněný kalendář má v současné době nejrychlejší dámská posádka našeho domácího národního šampionátu v rally. S automobilovými soutěžemi se v něm děvčatům v rychlém sledu střídají i společenské a reprezentační události, rychle jezdit ale nezapomněly. To předvedly v Českém Krumlově a v plánu mají totéž i pro Rally Hustopeče, ještě předtím ale stihnou své sportovní náčiní předvést na pražské show „Legendy“.

Po sedmé příčce v kategorii 2WD z dubnové klatovské soutěže měly Martina Daňhelová s Karolínou Jugasovou pro domácí Rallye Český Krumlov úkol ještě těžší – uspět také v prostředí, kde jsou ostře sledovány fanoušky a dokonce i organizátory. Jely totiž v barvách pořádajícího klubu ČK Motorsport. Konkurence oproti předchozí soutěži ještě zesílila, možné komplikace naznačovala i deštivá předpověď počasí – dívky zatím se silným vozem Renault Clio R3 spíše sbírají zkušenosti a na kluzkých tratích se ještě do pneumatik neopírají tolik jako třeba v loňské mistrovské sezóně s „enkovým“ autem. Pro navigátorku Karolínu Jugasovou se navíc jednalo o vůbec první start na krumlovské soutěži, a tak když se všechno sečetlo, byl úkol jasný: dojet zdárně do cíle a postupně hledat možnosti auta i svoje.

„Myslím, že se nám tento úkol dařilo celkem úspěšně naplňovat,“ zamýšlí se pilotka a pokračuje: „Zejména z některých rychlostních zkoušek jsme měly opravdu dobrý pocit, byly to určitě další kroky směrem k poznání našeho renaultu. Zaznamenaly jsme i dílčí úspěch v podobě třetí příčky ve třídě v rychlostní zkoušce po budějovickém výstavišti, nad moje očekávání se nám dařilo i na nočních zkouškách. Já totiž nepatřím k jezdcům, kteří v noci dobře vidí – mívám po setmění trochu potíže zejména s odhadem vzdáleností. Na druhou stranu, těžký úsek před cílem RZ Kohout, z toho mám zatím respekt a až tam se naučíme s Karolínou jezdit rychle i na kluzkém povrchu, potom si začnu myslet, že jsme už taky borci. Ale zatím to ještě není ono. Nicméně každá takováhle těžká zkouška je pro nás velkou výzvou, právě na takových se můžeme hodně naučit. Všechno jsme ale i tentokrát zvládly a na cílové rampě v Jelení zahradě jsme se mohly radovat. Byla to pro nás těžká, ale krásná soutěž a navíc nás tentokrát nevyšla tak draho – na autě jsme totiž neudělaly žádné škody, vyhnuly jsme se i defektům a celou trať zvládly objet na jedné sadě pneumatik – prořezaných ještě z loňska.“

Posádka Daňhelová – Jugasová dojela na krumlovské soutěži pátá ve třídě 5, sympatická Jihočeška však hned pár dní po závodech vstoupila do stavu manželského a stala se paní Jerhotovou. Na tuto novinku si však teprve zvyká. „Užívám si to a můžu to všem i doporučit. Teď jen přemýšlím, jak na okno závodního vozu dokážeme napsat obě příjmení, budeme to muset ještě správně promyslet. Asi tam ale zatím zůstane mé dívčí jméno, vždyť ho mám zapsáno na závodnické licenci,“ usmívá se Martina Jerhotová Daňhelová.

V nejbližších dnech se týmový Renault Clio R3 předvede v Praze na motoristické show Legendy 2015, poté jej čeká cesta do Hustopečí na další podnik národního šampionátu. „Ráda bych naše fanoušky pozvala na obě tyto akce. V Praze bude trochu času i na povídání, na závodech v Hustopečích pro změnu počítám s výtečným sportem v nabité konkurenci a jak to tak na této soutěži každoročně bývá, tak také v příjemném prostředí a v letním počasí. Mezi vinicemi se nám zkrátka závodí vždy dobře, těšíme se i na soupeření s Olgou Lounovou i s dalšími dívkami o Dámský pohár,“ vypočítává Jihočeška důvody, proč by si fanoušci měli tyto akce zapsat do kalendáře barevnou tužkou.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!