12. 6. 2015 16:34 − 2379× − 1

V Hustopečích budou předčasné žně…

Dá se očekávat, že na startu „rally mezi vinicemi“ nebude chybět nikdo z první pětice průběžného pořadí českého šampionátu.

Sice do tradičního termínu žní několik týdnů ještě chybí, přesto z pozice seznamu přihlášených posádek slibuje XI. ročník AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2015 parádní podívanou. V pátek 19. června 2015 odstartuje z hustopečského náměstí 92 soudobých vozů, v sobotní etapě startovní pole doplní 14 historiků.

Dá se očekávat, že na startu „rally mezi vinicemi“ nebude chybět nikdo z první pětice průběžného pořadí českého šampionátu. Tomu zatím s více než padesátibodovým náskokem vévodí vítěz úvodních dvou domácích závodů a prioritní jezdec FIA Jan Kopecký. Roli jeho hlavního konkurenta bude jistě plnit Václav Pech, o medailové pozice se jistě poperou Pavel Valoušek, Roman Odložilík a Martin Vlček. Naopak z české „Top 10“ bude podle předchozích indicií chybět Jan Černý a také Jan Sýkora.

Jejich pozice ovšem určitě zaujmou další známá jména české scény – Miroslav Jakeš a Jaromír Tarabus (proslýchá se, že odjede jen páteční etapu v rámci testu na belgickou Ypres rally). Na čelních pozicích seznamu přihlášených posádek nechybí ani tři speciály WRC. Karel Trněný s fabií, Věroslav Cvrček s octavií a Jan Dohnal s focusem.


Foto: Dušan Velímský

„Startovka“ slibuje i zajímavé boje na čele produkční kategorie a ve „dvoukolkách“. Právě „trojky“ (produkční vozy) budou s dvaceti vozy nejobsazenější třídou. K favoritům lze jednoznačně přiřadit Jana Votavu, Václava Kopáčka, Jaroslawa Szeju, Martina Březíka a Josefa Semeráda. Ve „dvoukolkách“ se na čele střetnou vítězové úvodních dvou závodů Egon Smékal a Václav Dunovský, „kartami“ budou chtít míchat i Ondřej Bisaha, Patrik Rujbr, Jan Lunga a Tomáš Pospíšilík.

Startovní listina čítá pět jezdců se zahraniční licencí. Slovenské kvarteto (Majerčák, Lapdavský, Hanuš, Matuš) doplňuje Maďar Kristof Klausz s Peugeotem 208 R2.

Pro statistiky budou dalšími třídami s nadprůměrným zastoupením, shodně se třinácti startujícími, „šestky“ (A/1600, R2) a „osmičky“ (N/2000), kde bude mít v podobě Martina Rady své želízko i domácí AGROTEC Autoklub.

„Samozřejmě máme z takové startovky radost. Tolik posádek jsme ani při optimistických odhadech nečekali,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil. „Podle statistik je zřejmé, že se nám vyplatit krok s nižším startovným pro slabší třídy. Výčet posádek ve třídách 6-10 čítá více než polovinu startovního pole. A to určitě v Hustopečích nebývalo zvykem. Ale samozřejmě se budeme těšit i na návrat historiků na hustopečské tratě,“ doplňuje Kouřil.

Průběžný stav MČR v rally 2015 (2/6):

1. Jan Kopecký 153, 2. Pavel Valoušek 98, 3. Roman Odložilík 84, 4. Václav Pech 67, 5. Martin Vlček 58, 6. Jan Černý 55, 7. Jan Sýkora 45, 8. Miroslav Jakeš 27, 9. Věroslav Cvrček 21, 10. Jan Dohnal 18

Odkaz na startovní listinu: www.agrotecrally.cz

Komentářů celkem: 1
19. 6. 2015 10:271
0 0
Konečně snad Ašín vyhraje,je totiž lepší než Kopecký.Šumava opravdu velká smůla,Krumlov si zavinil sám,že trochu vypustil RZ z druhého průjezdu a dostal 12 s.
I když jsem Krestovec,tak nám Venca vyrostl ve velkého borce.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!