Prokop s Tománkem na Sardinii průběžně sedmí

Po devíti rychlostních zkouškách a 133 kilometrech pátečního programu figurují Martin Prokop s Janem Tománkem na místě sedmém.

Z fantastického prvního místa celkové klasifikace Rally Italia Sardegna vstupovala posádka Jipocar Czech National Teamu do druhého dne náročné šotolinové soutěže, když ji na výsluní před všechny tovární týmy dostalo vítězství ve čtvrteční superspeciálce. Po devíti rychlostních zkouškách a 133 kilometrech pátečního programu figurují Martin Prokop s Janem Tománkem na místě sedmém, s minimálními odstupy od soupeřů před nimi.

Martin Prokop: “Přestože to tak podle pořadí ve výsledcích možná již nevypadá, i dnes to pro nás byl dobrý den, když jsme zejména v odpolední sekci měli výborně nastavené auto a zajížděli dobré časy. S novou Fiestou si již lépe rozumím a je to o hodně lepší než na poprvé v Portugalsku. Ráno jsme na první zkoušce sice měli trochu problém s rozpisem a chvíli mi potom trvalo získat sebevědomí a dostat se do tempa, ale celková ztráta na kilometr je po celém dni pod jednu vteřinu, což je pro nás dobrý signál. Jinak je to tu klasická drsná Sardinie s haváriemi a karamboly, čemuž se ale snažíme vyvarovat a zbytečně neriskujeme. Zítra to bude hodně náročné, nejdelší erzety závodu a celkem přes 210 ostrých kilometrů. Bude to opět opotřebovávací bitva techniky a diváci si určitě přijdou na své.“

Sobotní program Rally Italia Sardegna obnáší 213 kilometrů rychlostních zkoušek rozdělených do devíti testů, včetně nejdelší, 42 km dlouhé „legendy“ Monte Lerno.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!