Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 6. 2015 20:23 − 3403× − 3

Paddon neudržel vedení a po sobotě je v čele Ogier

Rally Sardinia dnes pokračovala druhou etapou a v ní se do vedení dostal Sébastien Ogier, který má zítra otevřenou cestu k vítězství.

Dnes pokračovala druhou etapou Rally Sardegna, která se spíše než soutěží o co nejlepší čas stala soubojem o udržení se na trati a to ve svých komentářích sdělovali i někteří z jezdců. Ale problémy a odstoupení se logicky týkali pouhé menšiny účastníků a důležitější je pohled na čelo výsledkové listiny, kde se po pátku skvělo vskutku nezvyklé jméno, jelikož vedení Paddona by očekával asi málokdo. Trojka Hyundaie dokázala naplno zužitkovat výhody startovní pozice a po pátku nocovala na první příčce s náskokem necelých devíti sekund na Ogiera, ale je potřeba zmínit, že Kiwi mohl mít náskok větší, ale technické problémy si nevybírají a stály jej nějaký čas v závěrečném testu dne. Za druhým Francouzem pak byl na třetí příčce Latvala, čtvrté místo si držel Tanak, pátý jel Ostberg, jehož se ztrátou 13 desetin stíhal Neuville a sedmý byl lídr soutěže z jejího úplného začátku Prokop.

V sobotu dopoledne ještě nic nenasvědčovalo tomu, že by se do vedení měl dostat Ogier, jelikož Paddon opět profitoval ze startovní pozice a ani auta v rámci rally2, která částečně "umetala" cestu pilotovi Pola nestačila na to, aby Novozélanďana stáhl, ten naopak přidal ještě půl vteřiny náskoku a v poledním servisu pak vedoucí dvojici dělil rozdíl lehce přes devět sekund. Na třetí místo se v této chvíli posunul Tanak, jenž profitoval z Latvalovy ztráty v RZ13, která Fina sesunula na pátou příčku, když se kromě Estonce před něj dostal i čtvrtý Ostberg.

Odpoledne se Paddon dokázal na čele držet jen do RZ17, kde v polovině zkoušky udělal hodiny a po zvolnění tempa přepustil první místo Ogierovi, ale tím pro jezdce z Nového Zélandu nekončily, když ve zbytku dne ještě trefil kámen a poškodil blíže nespecifikovanou součást hnacího ústrojí a do konce RZ19 jeho ztráta narostla na více jak dvě minuty a Kiwi mohl být rád, že dorazil do cíle. Ale i tak si vzhledem k rozestupům v soutěži udržel poměrně pohodlně druhé místo, když třetí Ostberg zaostává o další více jak minutu. Změny se udály za Norem, když nejprve Tanak musel odstavit Fiestu v RZ17 a o zkoušku pozděj inkasoval půlminutu penalizace Latvala. Tím pádem se na čtvrté místo posunul Neuville, jehož navíc může mrzet penalizace, jelikož její hodnota převyšuje Belgičanovu ztrátu na třetí post. Na pátém místě je poslední zbývající Fiesta WRC v TOP 15 v rukou Evanse.

Na šesté příčce se po problémech ocitl Latvala a jím byl příděl přeživších vozů specifikace WRC v nejrychlejší desítce vyčerpán, když zbytek pozic obsadili jezdci šampionátu WRC2. V něm je ve vedení Protasov s Fiestou RRC, který však má k dobru pouhých sedm sekund na italského multišampiona Andreucciho s P208 T16. Ital však dlouhou dobu v soutěži ve WRC2 vedl, takže se dá říct, že zítra bude otázkou, zda-li se dokáže vrátit na stupínek nejvyšší, nebo zda-li Ukrajinec svůj náskok ubrání. Na třetí příčce ve WRC2 a deváté absolutně je Kopecký, pro nějž půjde, pokud dorazí do cíle o velké zlepšení dosavadního Sardinského maxima, jehož dosáhl ještě svého času s Fabií WRC, čtvrtý jede Al-Rajhi a pátý je Fuchs.

Rally Sardegna – po RZ19
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC3:54:43,9
2.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC+2:13,6
3.Ostberg Mads – Andersson JonasCitroën DS3 WRC+3:25,6
4.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC+3:57,0
5.Evans Elfyn – Barritt DanielFord Fiesta RS WRC+5:15,5
6.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+8:08,6
7.Protasov Yuriy – Cherepin PavloFord Fiesta RRC+13:32,4
8.Andreucci Paolo – Andreussi AnnaPeugeot 208 T16+13:39,4
9.Kopecký Jan – Dresler PavelŠkoda Fabia R5+15:30,8
10.Al-Rajhi Yazeed – Orr MichaelFord Fiesta RRC+16:55,1

Kompletní výsledky Rally Sardegna naleznete na webu eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 3
13. 6. 2015 22:32
0 0
Yuriy jede dle mého až překvapivě dobře. Honza jde vidět, že se ve světě ani teď neztratí, škoda té penalizace. A druhá věc co mě překvapuje, že Andreucciho Peugeot stále drží. Co by mě zítra potěšilo by byl posun Neuvilla na 2 pozici, ale to už by Hayden musel mít opravdu smůly až až což mu nepřeju, protože si minimálně bednu zalouží. Tak uvidíme smajlík..
14. 6. 2015 00:27
0 0
Původně napsal f4nt0m
Yuriy jede dle mého až překvapivě dobře. Honza jde vidět, že se ve světě ani teď neztratí, škoda té penalizace. A druhá věc co mě překvapuje, že Andreucciho Peugeot stále drží. Co by mě zítra potěšilo by byl posun Neuvilla na 2 pozici, ale to už by Hayden muse...
Za kombinaci Paddon 1 a Neuville 2 by se určitě nikdo nezlobil smajlík
14. 6. 2015 10:30 Upraveno 10:30
0 0
Původně napsal f4nt0m
..."co mě překvapuje, že Andreucciho Peugeot stále drží"...

Tak už nedrží (chladič) smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!