16. 6. 2015 19:27 − 2355× − 3

Voldřich Motorsport hlásí hotovo a míří do Hustopečí

Voldřich Motorsport konečně v letošní sezoně vstupuje do ostrého závodního režimu. Proč až v červnu?

Voldřich Motorsport konečně v letošní sezoně vstupuje do ostrého závodního režimu. Proč až v červnu? Důvod je jasný. Šumavský tým se totiž hned po ukončení loňské, úspěšné sezony v Mitropa Rally Cupu pustil do náročné přestavby vozu. Týmový Peugeot 206 RC byl kompletně přestavěn ze skupiny N do „plnokrevné“ skupiny A. Práce to byla o to náročnější, protože auto v takové úpravě, v jaké aktuálně je, nikdo v Čechách nemá a neměl, tudíž se nebylo s kým radit a muselo se začít opravdu od píky. Tou nejhlavnější změnou bylo pořízení sekvenční převodovky. „Konečně se nám to podařilo. Sekvence je můj sen již od dětství. Původně jsme měli v plánu vyjet už dřív, ale nešlo to. Na závěr jsme trochu zápasili s brzdami, ale nyní už je auto připraveno na start. Jízda s ním je oproti „eNku“ úplně někde jinde,“ popisuje přestavbu vozu Jakub Voldřich.


Foto: Lukáš Chum

Kvůli zpoždění přestavby vozu musel tým přehodnotit plány na letošní sezonu. „Původně byla v plánu opět Mitropa, ale v ní se některé závody už odjely a s výhledem do budnoucnosti a ohledem na mou práci by nás letos čekaly už jen tři závody. To se nám nevyplatí finančně. Proto jsme se rozhodli pro Česko. Pojedeme Hustopeče a Bohemku. Na Barumku mám povinnosti v práci a Příbram z osobních důvodů jet nechci. Takže dojedeme zbývající Rallysprint Sérii. Příští rok se samozřejmě rádi vrátíme do Mitropa Rally Cupu, který se nám moc líbil,“ říká Jakub Voldřich.

Ve vzduchu visí už jen otazník nad spolujezdcem, kterým měl být Jakub Kotál. Ten ale kvůli povinnostem v práci a časové vytíženosti, kdy letos startuje v českém mistrovství po boku Josefa Semeráda, musel spolupráci odříct. V Hustopečích tedy na sedadlo spolujezdce vedle Jakuba Voldřicha usedne další Jakub, tentokrát ale Navrátil. Jedná se zatím ovšem pouze o jednorázovou spolupráci.

„Do Hustopečí se těším, zejména na tamní šotolinu. Dosud jsem tam nikdy nestartoval, tak to pro mě bude zase nová zkušenost. V pátek na shakedownu ještě musíme nastavit tlumiče a troufám si říct, že jsme připraveni!“ říká vacovský jezdec.


Foto: Lukáš Chum

Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2015 startuje již tento pátek 19. června krátce před osmou hodinou večer. Duo Voldřich – Navrátil odstartuje se startovním číslem 69. Srdečně zveme všechny naše příznivce, fanoušky a nejen ty přímo k tratím!

Komentářů celkem: 3
16. 6. 2015 19:291
0 0
Magické startovní číslo, že? smajlík Těším se na Vás!
19. 6. 2015 19:552
0 0
Taky mne napadlo asi to samý a ne špatný!!smajlík
19. 6. 2015 21:143
0 0
hele štěkanátku, jak to děláš, že jsi zase u dalšího článku kousnul diskuzi? smajlík
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=26563&title=jrm-group-predstavil-wrx-sti-2015-nr4#kom
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!