Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 6. 2015 20:57 − 3012× − 3

Michel Nandan staví Sardinii nad loňské Německo

Tým Hyundai motorsport vybojoval na nedávno skončené Rally Sardegna druhé a třetí místo a jeho šéf je velmi spokojen.

Poprvé od loňské Německé rally, kde měl Hyundai motorsport premiérově dva vozy na stupních vítězů (první Thierry Neuville, druhý Dani Sordo), se povedlo korejské značce tento výkon zopakovat, i když tentokrát se musela dvojice i20 WRC sklonit před Polem Sébastiena Ogiera, jenž vyhrál, ale o vítězství musel bojovat s Haydenem Paddonem, který nakonec bral druhou příčku následován Thierrym Neuvillem. A jak se nechal slyšet šéf týmu Michel Nandan, letošní double pro něj má větší hodnotu, jelikož tady byla obě umístění poctivě vybojovaná, kdežto loni v německých vinicích profitoval Hyundai z havárií tří předchozích lídrů soutěže.

"Naše první a druhé místo v Německu bude navždy znamenat vítězství a skvělý výsledek, ale bylo to za výjimečných podmínek a pro mě je tohle druhé a třetí místo důležitější, dokonce i když by normálně být nemělo," podělil se serverem wrc.com se svým náhledem na výsledek na Rally Sardegna Michel Nandan a pokračuje, "každý v měl v té rally problémy, dokonce i Hayden, ale jeho druhé místo je pořádné pódiové umístění. Thierry měl také nějaké problémy, ale vyřešil je a auto dovezl. Myslím, že je to poprvé, co jsme měli řádně vybojované pódiové umístění se dvěma auty."

Jak již bylo zmiňovány v jiných komentářích k Sardinii, velkým překvapením byl výkon Haydena Paddona a to, co předvedl potěšilo i jeho šéfa. "Myslím si, že na této soutěži Hayden ukázal vše. Samozřejmě, že musíme zmínit, že jeho startovní pozice byla docela velkou pomocí, ale při druhých průjezdech už ta výhoda nebyla tak velká a on i tak dokázal udržet tempo. Připravil si poctivě rozpis, neudělal žádné chyby a ustál tlak. Pouze to potvrzuje, že je nejenom rychlý, ale že dokáže být i konzistentní," dodává Michel Nandan.

Komentářů celkem: 3
17. 6. 2015 09:111
0 0
JJ, docela před Hyundaiem smekám, jen tak dál, ať se to trochu promíchá. A Paddon, tak před tím se klaním, ten to zajel fantasticky. No uvidím jak vychytají nové auto. Byť tu značku nemusím a vadí mi jejich reklamy u nás, závodnímu týmu fandím.smajlík
18. 6. 2015 23:542
0 0
No mě Paddon hooodně překvapil a pevně doufám, že zase překvapí smajlík
19. 6. 2015 20:503
0 0
Souhlas s driver111 ve všem, s tou reklamou především! Mám z Paddona radost, už vloni jsem ho tipoval na brzké top výsledky a předpokládám, že si tímto začíná říkat o roli dvojky týmu. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!