17. 6. 2015 18:35 − 4755× − 1

Pech před startem Rallye Hustopeče

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem a soutěžním vozem MINI EuroOil – invelt teamu míří na jižní Moravu na náročnou Rallye Hustopeče

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem a soutěžním vozem MINI EuroOil – invelt teamu míří na jižní Moravu na náročnou Rallye Hustopeče, která je očima sedminásobného mistra republiky Václava Pecha jun. asi tou nejzáludnější soutěží u nás. O nadcházejícím víkendu zde odstartuje spolu se spolujezdcem Petrem Uhlem a vozem MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo. „Pro mě jsou Hustopeče skutečně tou pravou a náročnou rallye, která se přibližuje tomu, jaké bývaly soutěže za dob mého táty. Střídají se zde povrchy a závodí se na kluzkých a prachem pokrytých vinařských asfaltových stezkách, místy po panelech, a nechybí ani mnoho úseků na šotolině. To vyžaduje velkou improvizaci při nastavení podvozku, kde se musí najít kompromis, který bude fungovat všude,“ říká k trati jezdec EuroOil – invelt teamu Václav Pech jun.

Jak již bylo řečeno, Rallye Hustopeče je prostě jinou soutěží než všechny ostatní v českém mistrovství, je unikátní, a kromě zrádných tratí soutěž často komplikuje i počasí. „Je už skoro pravidlem, že právě v Hustopečích zažíváme to největší horko. Pamatuji si tady ročníky, kdy někteří naši soupeři doslova kolabovali a nám s Petrem mechanici téměř nestačili do vozu dolévat pití. Kromě veder, kdy je v autě hodně přes 50 stupňů, umí na jižní Moravě přijít prudké bouřky a ty pak splaví z polí bláto na trať. Stává se z toho past a je třeba o takových místech vědět a mít je dobře z tréninku poznačené v rozpisu. Také se stane, že na jedné RZ jedeme na suchu na tvrdém slicku a na druhé rychlostní zkoušce musíme na stejné pneumatice přežít při průtrži mračen,“ doplňuje Václav Pech jun.

Kromě přípravy na Rallye Hustopeče má za sebou Václav Pech jun. i příjemnou zkušenost z uplynulého víkendu, kdy se s týmem účastnil akce s názvem Legendy v pražských Bohnicích. „I letos jsem si Legendy v Praze moc užil a měl jsem i více času si celou expozici, která je obrovská, projít a vidět auta, která jsem nikdy v životě neviděl. Musím se i pochlubit, že jsem byl požádán, abych svezl Láďu Křečka v jeho Fordu Cosworthu, kterého jsem na začátku mého závodění před dvaceti roky na každé soutěži okukoval a měl tehdy sen takové auto někdy řídit. Když jsme zastavili, tak komentátor prohlásil, že právě z auta vystoupilo dvanáct titulů mistrů republiky v rallye, což nás oba s Láďou hodně pobavilo a zároveň potěšilo,“ směje se Václav Pech jun., který zároveň zve všechny fanoušky rallye do Hustopečí, kde v pátek 19. června 2015 odstartuje k deseti rychlostním zkouškám tato jihomoravská soutěž. Cílem projedou první vozy v sobotu odpoledne.

Komentářů celkem: 1
18. 6. 2015 16:251
0 0
Nebylo by někde video s tím escortem?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!