Na mistrovství světa i do Hustopečí

Necelý měsíc od posledního bojového nasazení závodních vozů pražského týmu Duck Racing uběhl jako voda.

Necelý měsíc od posledního bojového nasazení závodních vozů pražského týmu Duck Racing uběhl jako voda.

Týdny příprav na další část sezóny vrcholí v hodně ostrém tempu, protože již za necelé tři dny zasáhne pět závodníků tohoto pražského týmu do bojů o mistrovské body. Jak již se to v letošním roce u týmu Petra kačírka stalo tradicí, tak i tentokrát to bude boj na dvou frontách. Okruhová část týmu se vydává na Slovensko, kde v rámci FIA WTCC proběhne třetí podnik okruhového mistrovství FIA Zóny, či MMČR a soutěžáci budou bojovat na jihu Moravy o další body do MČR na Agrotec Rally v Hustopečích.

Tomu všemu ale předcházela o uplynulém víkendu automobilová slavnost Legendy, která se konala pražských Bohnicích. V rámci ojedinělé prezentace více než tisícovky motoristických skvostů, došlo také na představení letošní „mexické“ části týmu. Tedy na vozy Petra Kačírka a Vojtěcha Štajfa, jenž i letos na podzim uvidíme v Mexiku na soutěži La Carrera Panamericana. Na Legendách mimo představení jezdců a nových designů proběhl za účasti Anny Polívkové, či mexického velvyslance také křest obou závodních vozů.

Na Slovakia Ringu spolu s WTCC

Na Slovakia Ringu to bude letos již potřetí, co se rozduní motory okruhových vozů BMW M3 GTR Petra Kačírka a Daniela Skalického. Na bezmála 6 km dlouhé trati se poperou o další body a poháry pro mistrovství FIA Zóny střední Evropy a samozřejmě také do českého mistrovství. Závody na Slovakia Ringu však budou tentokrát tak trochu výjimečné. Na programu jsou totiž pouze sprinty a co je hlavní, závody se pojedou v rámci šestého podniku mistrovství světa cestovních vozů FIA WTCC.

„Na Slovakia Ring se vždy těšíme. Je to krásná trať a vždy je tam příjemná atmosféra. Nyní navíc pojedeme v rámci WTCC, takže si pořadatelé dají určitě extra záležet a nebudou se opakovat nepovedené startovní procedury z předchozích let. Obě BMW jsou dobře připravena a já věřím, že si užijeme pohodový víkend a domů dorazíme s pořádnou porcí bodů a nějakým tím pohárem,“ prozradil závodící šéf týmu Petr Kačírek.

Do Hustopečí se třemi auty

V jihomoravských Hustopečích pak nebude bojovat o další body do MČR pouze Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou, ale druhou Imprezu provětrá i Dan Suchý s Miroslavem Koutským. Pro Suchého to bude prakticky po půl roce další start s vozem Subaru a určitě bude chtít odčinit loňský nezdar na hustopečských zkouškách. Posledním, kdo vyrazí na erzety v okolí Hustopečí, bude Jaroslav Petrásek se svým Porsche 911 v rámci historického MČR. Petrásek letos z rodinných důvodů neabsolvuje mexický závod La Carrera Panamericana a starty MČR historických automobilů jsou tak alespoň slabou náplastí.

Duck Racing se však i tentokrát bude opírat o výkony zkušeného Lumíra Firly, pro kterého se bude jednat teprve o druhý start na Rally Hustopeče. Naposledy zde závodil v roce 2006, kdy si dojel pro sedmé místo. O tom, jak se Firlovi a spol. v Hustopečích dařilo, se přesvědčíme v sobotu okolo třetí hodiny odpoledne.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!