20. 6. 2015 18:01 − 5199× − 3

Ohlasy z cíle rally

Před cílovou rampou XI. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče jsme ještě naposledy vyzpovídali nejlepší posádky.

Před cílovou rampou XI. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče jsme ještě naposledy vyzpovídali nejlepší posádky letošního ročníku jihomoravské rally mezi vinicemi. O jejich hodnocení a pocitech z letošních Hustopečí si můžete přečíst na následujících řádcích.

Jan Kopecký: "Pro mě i pro Vaška to byla rally nahoru dolů. My jsme měli potíže včera, Vašek zase dneska. Asi by bylo lepší kdybysme se tahali o vteřiny až do konce, ale někdy to takhle prostě je. Naše nové auto funguje dobře, i když má ještě nějaké mouchy, na které se chceme zaměřit a do Bohemky je vychytat."

Václav Pech: "Byla to pravá rally se vším všudy a hezké svezení. Dneska jsem byl frustrovaný z toho, že jeden člověk ovlivní práci celého týmu a navíc sedí doma u počítače. Meteorolog nás poslal na mokrých gumách a mokrém podvozku do velkého deště, který vůbec nepřišel a soupeři to věděli, takže práce celého týmu přišla vniveč. První etapa pro nás byla fantastická, v půlce druhé jsme se skoro strachovali o dojetí. Jedno kolo jsme úplně prošoupali, byli jsme rádi, že jsme udrželi druhé místo."

Roman Odložilík: "Byli jsme dnes časy blízko za Kopeckým i Pechem, až teď ke konci jsme to trochu vypustili. Nechtěl jsem chybovat. Moc se mi to líbilo, auto dnes fungovalo perfektně. Příště nesmíme slevit a hlavně trefovat volbu pneumatik, což se nám často nedaří. Ale dnes jsem spokojený."

Pavel Valoušek: "Byla to hodně složitá rally. Z mého pohledu to byl složitý návrat na tuhle specifickou soutěž, absence je prostě znát. Z toho pramenily i některé chyby z přílišného nasazení. Byl to ale dobrý závod. Chtěl bych poděkovat Vlastovi Majerčákovi, že nás včera pustil hned před sebe a týmu za dnešní opravu auta. Škoda toho problému se spojkou, připravilo nás to asi o třetí místo. S naším výkonem jsem spokojený, fungujeme s Verčou jako posádka a dokážeme jet velice rychle, to je pozitivní. Věřím, že pojedeme na Bohemce i Barumce."

Jan Jelínek: "Hustopeče se nám povedly. Neměli jsme žádný velký problém, až na pomalý defekt z předposlední zkoušky, ale stihli jsme to vyměnit. Jsme spokojení. Na Bohemce bysme chtěli zajet co nejlíp, loni nám to šlo, tak se budeme snažit."

Jan Dohnal: "Nakonec jsem strašně šťastný. Už se nám dařily starty do erzet. Časové ztráty jsou sice ještě velké, ale mám radost z toho, že je to na dobré cestě. Především jsem přišel na to, jak projíždět retardéry, aby mi to v nich neumíralo. Na posledních třech vložkách jsem se fakt hezky svezl."

Věroslav Cvrček: "Byla to moc náročná rally a jsem rád, že jsme se s tím srovnali. Včera to bylo náročné a dnes jsme obuli letos poprvé nové gumy a bylo to hned znát. Na RZ 7 jsme měli potíže s hydraulikou diferenciálů, ale mechanici to naštěstí spravili, za což jim děkujeme. Mohli jsme se tak vrátit na šesté místo. Ráno ještě měnili převodovku kvůli jinému stálému převodu, i diferenciál, takže si tento výsledek zaslouží i oni."

Tomáš Kurka: "Za sobotu se nestydím, poskočili jsme o deset míst vpřed. Včerejšek byl horší, se sedmnáctým místem jsem moc spokojený nebyl. Sžívali jsme se s autem, přeci jen jsou nějaké rozdíly mezi specifikací WRC a S2000. Bral bych to jako výbornou zkušenost a test, a sedmé místo z Hustopečí není určitě k zahození. Bohemku vynechávám, ale doma se určitě objevím na Barum rally."

Václav Kopáček: "Jsem moc spokojený s výsledkem, ale zlobila nás technika. Teď nám ještě po startu poslední zkoušky praskla přední poloosa, takže jsem rád, že jsme to dovezli do cíle a vyšlo to."

Martin Březík: "Hustopeče jsou mojí oblíbenou soutěží, mix šotoliny a asfaltu mě baví. Letos to bylo super, trošku jsme se jen obávali deště. Měli jsme pár prekérek, co jsem vyrobil já, ale spolujezdec fungoval bezvadně, auto taky a všechno to klaplo."

Jaroslav Pešl: "Velice se nám to líbilo. Soutěž jsme si užili od začátku až do konce, neměli jsme vůbec žádné problémy s autem a mohli se plně věnovat vlastnímu výkonu. Super. V závěru jsme ještě zkusili zatlačit na Martina Březíka, ale pak jsme viděli, že to nejde. Byl dnes prostě lepší."

Ondřej Bisaha: "Pro nás to byla hrozně těžká soutěž, měli jsme neskutečně problémů. Ale rally to byla nádherná. Je to tu vždy namotané jinak, letos to bylo tak z 85ti procent jiné než dřív, takže to bylo skvělé. Měli jsme tak srovnatelnější podmínky vůči zkušenějším jezdcům. Musím pochválit Patrika Rujbra, který se konečně dostal do turba, my jsme měli štěstí, že se nám to povedlo o pár erzet dříve. Těšíme se na příště."

Václav Dunovský: "Byly to klasické Hustopeče, na pohled relativně jednoduché, ale ve skutečnosti sakra těžké. Specifický povrch i zkoušky, je to taková 'stop and go' soutěž, pět kvaltů nahoru, pět kvaltů dolů. Nějak jsem nemohl najít jízdní pohodu, až teď na poslední zkoušce jsem se cítil dobře a jel ji tak, jak jsem si představoval. Teď ještě chceme řešit penalizaci za retardér, podle řádů jsme měli dostat pět a ne dvacet vteřin. Snad jsme neudali ostudu, auto je celé, i když dostalo strašně zabrat od šotoliny a kamení. Těšíme se na další soutěž, uvidíme, kolik je ještě v kasičce."

Patrik Rujbr: "Ve finále jsme spokojení, vyhráli jsme dnes i etapu před Ondrou Bisahou. Včera to bylo horší, trochu jsme se v tom prachu báli a nevěděli, co bude auto na šotolině dělat. Celkově jsme spokojení, vyměnili jsme tým a myslím, že to bude změna k lepšímu."

Komentářů celkem: 3
20. 6. 2015 22:29
0 0
Vždy se si myslel,že poslední slovo jaké gumy nazout má pilot a né nějaký chlápek(meteorolog) někde u počítače.Ten má za úkol podat informaci a záleží na týmu(pilotovi) jak s ní naloží.A když kurwa nevím co nazout tak se podívám vedle a obuji to co můj rival.Takže Václave,popel sypej na jinou hlavu! P.S.ještě malé rýpnutí,škoda nezmínění defektu rivala u té fantastické první etapě.
20. 6. 2015 22:51
0 0
nezvykle a nečekaně silné Ášínovo vyjádření, nespletu se, když napíšu, že jsem od něj nikdy nic podobnýho veřejně neslyšel
jac
20. 6. 2015 23:12 Upraveno 23:13
0 0
Cože, cožee, důchodci na sebe tahali někde nožee?? Bože, jak já bych si chtěl jednou přečíst než zarostu mechem, že vyhrál někdo jinej, než duo Kopejda - Pech, nebo ještě Malina, když opráší někdy nehořlavé spodky. Někdo jako novej (s malým N) smajlík,mladej, perspektivní, nadaný smajlík smajlík...tak možná, že nám ten AČR někoho najdesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!