Pospíšilík s Peugeotem v Hustopečích úspěšně v cíli

Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem mají za sebou dobře odjetou soutěž, kdy s Peugeotem 208 R2 obsadili druhé místo ve třídě.

Rally Hustopeče byla pro posádku Peugeot Sport Česká republika velkou neznámou. Dosud na této soutěži nikdy nestartovali a byli tak velmi zvědaví na její proměnlivý charakter, kde jsou rychlé úseky vystřídány úzkými vinařskými stezkami a mnohdy i dlouhými úseky na šotolině. Tomáš s Lukášem přistupovali k celé soutěži s velkou pokorou a s jasným cílem dokončit rally bez chyb a poškození vozu, což se jim v předchozích soutěžích domácího šampionátu příliš nedařilo. To se povedlo beze zbytku. Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem opatrně postupovali výsledkovou listinou a na konci první etapy předávali svůj Peugeot 208 R2 do uzavřeného parkoviště na čtvrtém místě ve třídě 6.


Foto: Petr Eliáš

I přes předpověď počasí, která slibovala v okolí Hustopečí srážky, se nakonec i v sobotu závodilo na suchu, z čehož měli junioři týmu Peugeot Sport Česká republika radost. Podařilo se jim vyvarovat chybám a do cíle na náměstí v Hustopečích dorazili v sobotu odpoledne jako druzí nejrychlejší ve třídě 6 a jako čtvrtá nejrychlejší dvoukolka absolutně. To je výsledek, který celý tým naplňuje optimizmem a ukazuje cestu před dalšími dvěma soutěžemi Mistrovství České republiky v rally, které mladou dvojici letos čekají. Další soutěží, kde se Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem a Peugeotem 208 R2 společně objeví, bude červencová Rally Bohemia se svými technickými a čistými asfaltovými tratěmi.


Foto: Petr Eliáš

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport Česká republika: „Už při seznamovacích jízdách jsme se velmi snažili připravit si co nejlepší rozpis, protože jinak se nedá na neznámé trati zajet slušný výsledek. Všichni naši soupeři mají s touto rally už několikaleté zkušenosti, a tak jsme si nemohli dělat žádné velké ambice. Měli jsme za úkol spolehlivě dojet do cíle, ale rozhodně jsem nechtěl jet pomalu. Z počátku jsme zvolili doslova opatrné a klidné tempo. Chvíli jsem se přeorientovával z předchozí šotolinové rally na asfalt a chvíli si zase zvykal na Peugeot, což ale netrvalo zase tak dlouho. S výsledkem z první etapy jsem moc spokojený nebyl. Při nočních průjezdech rychlostními zkouškami jsme si ale ověřili, že náš rozpis sedí a já do druhé etapy cítil větší jistotu. Ani druhý den jsme neudělali žádnou větší chybu a dařilo se stabilně zajíždět druhé časy za skvěle jedoucím Václavem Dunovským, z čehož mám radost. V posledních třech rychlostních zkouškách jsem zkusil ještě přidat a bylo to dobré. Největší radost mám ale z toho, že jsme už druhou rally v řadě dokončili bez potíží a v klidu. Děkuji celému týmu za perfektní soutěž, kde jsme se opět hodně naučili a poznali další velmi těžkou domácí rally.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!