Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 6. 2015 20:01 − 2001× − 2

Ott Tänak by na to chtěl v Polsku řádně šlápnout

Ottovi Tänakovi se letos daří zajíždět zajímavé časy, ale málokdy dorazit do cíle bez problémů…

Od Portugalské rally nasazuje M-Sport novou evoluční verzi své Fiesty WRC, ale vozu se zatím nevyhýbají technické problémy a jeden takový – zaseknutý šestý rychlostní stupeň, vyřadil ze hry Otta Tänaka na Rally Sardegna. Na nadcházejícím Rajdu Polském by však estonský pilot chtěl své evoluční Fiestě šlápnout na pedál víc, než kdykoliv předtím a ještě více poznat potenciál vozu."V Portugalsku jsem jel na jistotu, na Sardinii jsem o něco přidal, abych o kus posunul základní nastavení. Přineslo nám to několik krizových chvilek," řekl serveru wrc.com Ott Tänak a pokračuje, "v Polsku se pokusíme udělat další krok. Musíme jít krok za krokem a přiblížit se těm nejlepším na čele."

Na Sardinii jezdcovi tempo přineslo, kromě zmíněných krizovek, i vítězství ve zkoušce a než přišly technické problémy, držel třetí příčku. "I přes to, že konečný výsledek byl velkým zklamáním, tak jsme se v průběhu soutěže neustále zlepšovali a myslím si, že to pro mě byla jedna z nejpřínosnějších rally. Rozhodně máme potenciál a okamžitě od Portugalska jsem se v autě cítil více uvolněně a spokojeně s jeho řízením. Nyní se mi to líbí mnohem víc. Samozřejmě, že před námi je ještě dost práce, abychom auto dostali na úroveň VW, ale myslím si, že základ je dobrý," říká dále k vozu a jeho možnostem Ott Tänak.

Po sardinské "rozbíječce" čeká nyní na jezdce o mnoha příjemnější polská šotolina, která je v něčem podobná i finským tratím a jezdci zde dosahují o mnoho vyšších rychlostních průměrů než na středomořském ostrově. A tratě druhé nejstarší soutěže na světě se líbí i Estoncovi. "Polské tratě si hodně užívám. Rozhodně to tentokrát chci odjet v pořádku, ale v otázce výsledků budeme muset počkat a uvidíme, co je možné. Již dříve jsme viděli, že startovní pozice může věci hodně ztížit. Cesty mohou být hodně měkké a to možná pro nás nebude nejlepší, ale budeme dělat všechno, co je v našich silách," uzavírá bojovně naladěný Ott Tänak.

Komentářů celkem: 2
25. 6. 2015 21:151
0 0
No muze byt klidny aspon proto ze v polsku neni moc jezer smajlík
25. 6. 2015 21:202
0 0
ti nevím, když si najdu Mikolajki a jeho okolí, tak tam nějaké cíle má... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!