26. 6. 2015 10:34 − 1215× − 0

Z Hustopečí odvážel Ponďa pohár

Rally Hustopeče byl vždy Ponďův oblíbený podnik. Kdysi se tu učil závodit a také tu vyhrál svůj první závod. Poprvé s Luďkem Kocmanem.

Rally Hustopeče byl vždy Ponďův oblíbený podnik. Kdysi se tu učil závodit a také tu vyhrál svůj první závod. Tenkrát mu po boku seděl ještě Luděk Kocman. Letos se proto, po nepříliš úspěšném startu sezóny, na tento závod hodně těšil a hned od první rychlostní zkoušky bylo jasné, že si ho s Edou oba užívají.

Od začátku nasadili opravdu rychlé tempo a celou páteční etapu se drželi na pódiových pozicích ve třídě 6! Už to vypadalo, že by Ponďa mohl být po konci páteční sekce na 2. místě, ale na RZ 4 dojel jedno Mitsubishi a to ho zdrželo o cenné vteřiny, takže ho nakonec konkurent Mareš předjel.

Po první etapě závodu byli tedy kluci průběžně 3., ale na druhého ztráceli jen 2 vteřiny, takže v sobotu startovali s cílem zabojovat! A bojovali! Celou druhou půlku závodu se všechny posádky přetahovali o vteřinky a pořadí se měnilo doslova po každé RZ. Naší posádce se dlouho dařilo držet na 2. pozici, ale v posledních dvou rychlostních zkouškách začala ucházet jedna pneumatika a tak Ponďa musel zmírnit tempo, aby nepřišel defekt, který by ho stál pohárové umístění. Nakonec tedy kluci skončili 3. ve své třídě 6 a 2. v Citroën racing trophy.

Ponďa je z tohoto umístění nadšený a nejvíc ho těší, že se svým starým Maxíkem dokázal pořádně potrápit mladé a dravé kluky s novějšími auty. :-) Hustopečské umístění zpravilo Ponďovi chuť do závodění a o to víc se těší na Rally Bohemia, kde hodlá obhájit loňské 3.místo :-) Celý Rally team Ponďa.cz se na Vás těší.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!