Více než devadesát závodníků na startu v Sosnové

Tento víkend 27. a 28. června je v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy vyhrazený pro evropskou sérii rallycrossu.

Tento víkend 27. a 28. června je v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy vyhrazený pro evropskou sérii rallycrossu pod názvem RCE – MOGUL Rallycross Challenge Europe. Pořadatelům prvního z letošních závodů této evropské trofeje se sešlo více než devadesát přihlášek a diváci se tedy rozhodně nebudou nudit. Pestré mezinárodní pole obsahuje například 17 vozů nejsilnější kategorie Supercars, která je divácky nejvděčnější. Mezi přihlášenými nechybí například rychlí Rusové Oleg Grishin se Škodou Fabia MK2 nebo Roman Stepanenko s Citroënem C4. Kromě jiného potěší určitě i účast rallycrossového matadora z Maďarska Aloise Höllera s Fordem Focus nebo dravého Maxe Puchera z Rakouska. Diváky souboje v rozjížďkách i finálových jízdách těchto monster na čtyřech kolech jistě dostanou do varu.


Foto: worldrx-austria.com

Během příjemného počasí počínajícího letního období, které je na víkend do Sosnové slibováno meteorology, si diváci na autodromu užijí také souboje v nabité třídě Super 1600, kde je stejně jako u Supercars přihlášeno sedmnáct jezdců. Jak je již dobrým zvykem, tak právě mezi S1600 se odehrávají ty největší souboje na trati. Budou se jich účastnit i dva zástupci z České republiky, kterými jsou Václav Veverka s Peugeotem 208 S16 a Zdeněk Kučera se Škodou Fabia. Kategorie Supertouringcars + o víkendu v Sosnové nabídne deset účastníků, kde budou nejspíše hrát prim rychlí Belgičané s automobily Volvo. Nejpočetněji bude v Sosnové při RCE – MOGUL Rallycross Challenge Europe zastoupena kategorie Supertouringcars – kde je přihlášeno celkem dvacet závodníků. Horkým želízkem v ohni by mohl být český reprezentant Roman Častoral s Opem Astra G OPC, kterého z českých závodníků doplní ještě Jakub Bittman s Peugeotem 206 maxi, Ondřej Havlík s Peugeotem 205 maxi a Jan Ratajský se Škodou Felicia. Perličkou bude start Rakušana Dietera Ekkerta s poněkud exotickým vozem VW Brouk. Celkem čtyři automobily se objeví ve třídě National 1600, ale mezi historickými rallycrossovými vozy to bude hned 11 účastníků. Dvanáct hbitých kartů se představí na startu samostatného závodu MASCOM Cupu a diváci již dobře vědí, že právě na tyto jízdy je třeba upnout svou pozornost, protože se zde závodí na ostří nože.

Seznam přihlášených jezdců ZDE:

  • 08:00 – 08:50 Warm Up (2 kola) – všechny divize
  • 09:00 Začátek první série rozjížděk – RCE + FIA Zóna
  • 10:15 Začátek druhé série rozjížděk – vložený závod
  • 11:00 Začátek druhé série rozjížděk – RCE + FIA Zóna
  • 13:00 Začátek třetí série rozjížděk – vložený závod
  • 13:45 Začátek třetí série rozjížděk – RCE + FIA Zóna
  • 15:30 Semifinále
  • 16:30 Finále
  • 17:30 Vyhlášení výsledků – stupně vítězů na závodišti
  • Vstupenky na sobotní i nedělní program budou k prodeji na kasách Autodromu sosnová v cenách za 100,- Kč pro sobotní program a za 150,- Kč na nedělní program.

    Více informací o Rallycross Europe Challenge se dozvíte na www.rcchallenge.eu a na www.autodrom.cz

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!