27. 6. 2015 08:10 − 2930× − 0

Kevin Abbring na Ypres Rally havaroval

Kevin Abbring do 51. ročníku Kenotek Ypres Rally odstartoval s Citroenem DS3 R5.

Kevin Abbring je pro letošní rok zaměstnán hlavně u Hyundai. Dokázal si ale vyjednat výjimku a do 51. ročníku Kenotek Ypres Rally odstartoval s Citroenem DS3 R5. Spolu s ním usedl do vozu Pieter Tsjoen, vítěz belgické soutěže z roku 2001 – to ovšem z pozice jezdce. Asfaltový závod se pro nově vzniklou dvojici vyvíjel dobře, do třetí RZ vedli, na čtvrté zkoušce přišel propad pořadí díky defektu. Díky nejrychlejšímu času na RZ5 se posádka Abbring – Tsjoen vrátila na dostřel prvnímu místu, kdy jej od opětovného vedení v soutěži dělilo jen necelých 5 vteřin. Na dalším měřeném testu ale přišla Abbringova chyba a několik kotrmelců.

"Jsem zklamaný! Škoda, že jsme museli opustit soutěž tak brzy. Jízdou jsme se v autě bavili, bylo to rychlé, ale bez rizika. Jen jedna zkouška nebyla čistá, bylo tak těžké cítit auto. Musíme se podívat, co se přesně stalo. Hádám, že onboard nám řekne více… V autě jsem se cítil dobře, spolupráce s Pieterem i s týmem byla úplně v pohodě! Jsem přesvědčen, že se příští rok opět vrátíme. Děkujeme všem divákům za velkou podporu o tomto víkendu. Byli úžasní!" všiml si šestadvacetiletý holandský soutěžák.

Abbringovi nebylo přáno ani loni. To startoval s Peugeotem 208 T16 týmu Peugeot Rally Academy a až do 13. rychlostní zkoušky vedl. Pak musel ale odstoupit kvůli technické závadě na motoru loňské francouzské novinky. Letos si za odstoupení může sám, náladu si může spravit už příští víkend v dalším kole světového šampionátu v Polsku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!