Sosnová slibuje na neděli kvalitní podívanou

Evropský rallycross RCE MOGUL v Sosnové má za sebou den volných a měřených tréninků. Diváci se mají nač těšit.

Pestré startovní pole se ukázalo divákům, kteří do Global Assistance Racing Arény v Sosnové u České Lípy v sobotu přijeli sledovat první letošní závod evropské série rallycrossu pod názvem RCE MOGUL – Rallycross Challenge Europe. Devět desítek závodníků dopoledne prošlo technickými přejímkami a v odpoledních hodinách se seznamovali s tratí, kde v neděli budou závodit.

Fotogalerii z prvního dne RCE najdete ZDE:

Ve volných tréninkových jízdách byl v kategorii nejsilnějších rallycrossových vozů Supercars nejrychlejším mužem Rus s Citroënem C4 Stepanenko. Druhý nejrychlejší čas i přes jedno opuštění trati si připsal Belgičan Jansen s Fodrem Focus a třetí místo patřilo Rakušanovi Alosi Höllerovi také se silným Fordem Focus. I mezi šestnáctistovkami s pohonem předních kol třídy S1600 byl nejrychlejším závodníkem občan Ruské federace Sanin s Renaultem Clio S1600. Jen málo ve volném tréninku ztratil Baumanis s Peugeotem 206 a o necelou desetinu za ním skončil Malakhov s Renaultem Clio. Rozdíly jsou ale mezi nejrychlejšími jezdci S1600 minimální, což slibuje obrovskou bitvu v nedělních rozjížďkách. Divácky velmi zajímavá podívaná bude na kategorii SuperTouringCars +2000. Zde byl nejrychlejším závodníkem Volders z Belgie s krásným historicky vzhlížejícím Fordem Escort MK1.

Diváci se zítra mohou kromě účastníků RCE těšit i na domácí závodníky rallycrossu, závodníky s historickými vozy, ale i na vložený závod MASCOM cupu, kde závodí divácky velmi atraktivní a početné pole kartů.

Nedělní program začíná v 8:00 když začne Warm up a finálové jízd by měly přijít na program od 16:30. Vstupenky na nedělní program budou k prodeji na kasách Autodromu sosnová v ceně 150,- Kč.

Více informací o Rallycross Europe Challenge se dozvíte na www.rcchallenge.eu a na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!