Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 6. 2015 23:00 − 1584× − 0

Colin McRae Flat Out Trophy pro Dumase

Pouhé dvě zkoušky dělily od zisku fantastického výsledku Romaina Dumase, když odstupoval ze 4. příčky.

V letošním roce se Romain Dumas spolu s několika dalšími jezdci účastní novinky ve světě automobilových soutěží – RGT Cupu, který letos FIA vypsala na vybraných podnicích MS a ME a jehož druhým zastavením byla uplynulá Yperská rally. Pro francouzského motoristického všeuměla a vítěze Le Mans z roku 2010 se belgická soutěž vyvíjela víc než slibně, když již po RZ6 nakoukl do TOP 10 a v dalším průběhu soutěže se nadále posunoval pořadím vzhůru, až se před poslední sekcí Rally Ypres propracoval na čtvrtou příčku absolutně. Avšak v RZ16 jej vyřadila technická závada (problémy s transmisemi), ale za svůj výkon na trati si zasloužil Colin McRae Flat Out Trophy.

"Byla to pěkná soutěž a jsem poctěn ziskem této trofeje. Rally, jak víte, jezdím pro radost a rád si je užívám a jedu naplno. Ypres pro mě byla novou rally," říká Romain Dumas a pokračuje, "každý mi říkal, že to bude hodně náročný podnik a také, že byl. Občas jsem jel doleva namísto doprava, ale když jsem se dostal do tempa, tak to bylo rychlé. Jsem velmi spokojený a až se sem vrátím, tak budu ještě spokojenější, pokud se nám povede dokončit i zbývající dvě zkoušky a dojet až do cíle."

I přesto, že Romain Dumas je převážně okruhový jezdec, stihl se za své kariéry potkat i se samotným Colinem McRae, na jehož počest nese udělovaná trofej jméno. Stalo se tomu v roce 2004, kdy se Colin účastnil Le Mans s Ferrari 550 GTS a byl členem posádky, která vybojovala třetí místo ve třídě. A Francouz si jej zapamatoval díky tomu, že Colin jako jeden z mála používal otevřenou helmu: "Vzpomínám si, že když jel Colin Le Mans, tak měl otevřenou helmu, což normálně nikdo nemá. Vždy jsem ji chtěl v autě s uzavřeným kokpitem používat, jenže Porsche nechtělo, ale myslím si, že otevřená helma je jednodušší k fungování, protože si sami dokážete zapnout pásy a všechno," uzavírá Romain Dumas.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!