29. 6. 2015 06:52 − 2693× − 1

XXXVI. ročník EPLcond Rally Agropa

Pačejovská rally v letošním roce opět ponese jména dvou hlavních partnerů, společností EPLcond a AGROPA s.r.o.

Pačejovská rally v letošním roce opět ponese jména dvou hlavních partnerů, společností EPLcond a AGROPA s.r.o. V těchto dnech pořadatelé zveřejnili zvláštní ustanovení rally, ze kterých se každý zájemce o start, ale i divák, dozví základní informace k letošnímu ročníku. Trať má konečnou podobu, pracuje se na materiálním a pořadatelském zajištění akce. Připravuje se také nespočet školení pro pořadatele a bezpečnostní činovníky, dolaďují se sponzorské smlouvy. Podnik se v letošním roce pojede jako MČR v rally historických automobilů, dále je součástí Rallysprint série a tzv. Poháru 2+. Znamená to, že diváci uvidí široké spektrum závodních vozů od trabanta až po supermoderní speciály, nebo vozidla nejvyšší světové kategorie WRC.

Na pátek 7. srpna je opět připravena oblíbená předstartovní šou s ohňostrojem. Tentokrát v nových prostorách u kina Otava v Horažďovicích. Tam bude i startovní a cílová rampa rally. V sobotu 8. srpna už se bude bojovat na osvědčených rychlostních zkouškách. Ty se již několik let těší velké oblibě posádek. Stavitelé tratě se proto snaží základní koncepci soutěže ponechat v osvědčené podobě. Přesto se do každého ročníku daří zařadit několik změn pro zpestření. V letošním ročníku došlo i na nejstarší strážovickou rychlostní zkoušku, která se již 13 let jezdí ve stejné podobě. Po mnoha neúspěšných pokusech oživit tuto RZ o krásný lesní úsek se pořadatelé rozhodli alespoň otočit směr. Diváci se mohou těšit na oblíbená místa v Nehodívě a ve Strážovicích v netradiční podobě, jezdci už se nebudou „nudit“ notoricky známým úsekem. Následovat bude velmi těžká rychlostní zkouška Čečelovice. Po servisní pauze na letišti v obci Pole se posádky vydají na obávaný úsek přes horažďovický „Muničák“ a na závěr je připravena loňská novinka Třebohostice – Leskovice, která dozná kosmetických změn. Časový harmonogram si zachovává tradiční, divácky oblíbenou podobu. Bez spěchu divák stihne celé startovní pole na třech rychlostních zkouškách, hbitější diváci mohou stihnout i čtyři úseky. O diváckých místech bude více pojednávat divácký průvodce, zveřejněný před rally.

Nově vzniklá Rallysprint série stále zatím příliš neukázala, co lze od ní očekávat. Věřme proto, že se nevyplní obavy mnohých pořadatelů o naplnění startovních listin, a budeme moci v okolí Pačejova přivítat hojné startovní pole RSS i Poháru 2+.

Komentářů celkem: 1
1. 7. 2015 06:401
0 0
smajlík Pačív-Myslív-Nehodív
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!