Raimund Baumschlager nadále neporažen

I přes probíhající krizi šampionátu se na start pátého dílu mistrovství postavil největší počet posádek.

Rakouský šampionát zmítá krize, která se vyostřila před čtvrtým podnikem v Pinggau. Posádkám se ani trochu nelíbila změna v pravidlech zejména ohledně používaného benzínu, kterou tamní federace uvedla do života během rozjeté sezóny. Do toho už delší dobu někteří prosazují snížení počtu podniků zařazených do kalendáře. Příští rok k němu nakonec s největší pravděpodobností dojde, když organizátoři Jänner Rallye ohlásili, že se jejich podnik v roce 2016 neodjede. Ještě než nová sezóna začne, je třeba dojet tu současnou. Prořídlá špička mistrovství toho moc nenabízí, když se soutěží přestali účastnit loňští pravidelní startující jako Mario Saibel, Hermann Neubauer nebo Chris Brugger. Do bojů se naštěstí pří Schneebergland Rallye znovu zapojil pilot Fordu Fiesta R5 Gerwald Grössing a nehrozilo tak akutně opakování situace z Wechselland Rallye. Vedle vítězného Raimunda Baumschlagera tam na pódium vystoupali dva jezdci salbých vozů s jedinou poháněnou nápravou.

I přes zmíněnou probíhající krizi šampionátu se na start pátého dílu mistrovství postavil největší počet posádek, jaký kdy do rally v Rohr im Gebirge dorazil. Celkem startovalo 42 dvojic. Od prvních kilometrů si nejlépe z nich počínala legenda rakouských tratí Baumschlager. Pilot Fabie R5 nakonec ovládnul všech deset odjetých testů a připsal si další vítězství. Letos jej na domácí půdě ještě nikdo z rakouských soupeřů neporazil. Grössing se po zranění vrátil za volant Fiesty R5 a od začátku až do samého konce si držel druhé místo. Třetí místo v první etapě zaznamenal místní borec za volantem Mitsubishi Lancer EVO IX Gerald Rigler. Během soboty ale nedokázal odolat tlaku ze strany pilota Subaru Christiana Mrlika a Hermanna Gassnera s Lancerem EVO X. V předposlední zkoušce se ze třetího místa Rigler propadnul na páté a po problémech na posledním testu nakonec skončil až osmý. Bronzový stupínek nakonec v dramatickém závěru o 1,8 sekundy udržel Mrlik.

Výsledky této rakouské rally

Stav rakouského šampionátu: 1. Baumschlager 128, 2. Böhm 54, 3. Neubauer 40, 4. Wollinger 36, 5. Kajetanowicz 28, 6. Grössing a Wagner 20

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!