1. 7. 2015 06:44 − 3050× − 0

Barumka zveřejnila zvláštní ustanoveni

Vrchol české rallyové sezony již hlasitě klepe na dveře, neboť za pouhé dva měsíce odstartuje pětačtyřicátý ročník.

Vrchol české rallyové sezony v podobě Barum Czech Rally Zlín již hlasitě klepe na dveře, neboť za pouhé dva měsíce odstartuje pětačtyřicátý ročník. Organizátoři zlínské rally zveřejnili poslední červnový den na tiskové konferenci v reprezentativních prostorách obřadní síně radnice Magistrátu města Zlína zvláštní ustanovení. Zlínská rally se pojede v termínu 28. – 30. srpna 2015 a uskuteční se jako sedmý podnik FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a pátý podnik Mistrovství České republiky v rally 2015. Součástí zveřejněných zvláštních ustanovení je kompletní program soutěže a časový harmonogram, kde najdete všechny podstatné informace.


FOTO: ZLIN PRESS – PAVEL HRABOVSKÝ

Pořadatelem 45. ročníku Barum Czech Rally Zlín je Auto klub Barum Zlín v AČR ve spolupráci s autokluby a organizacemi dalších okresů Zlínského kraje. Celková délka trati je 645,41 km, z čehož 229,21 km tvoří 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích. Rally se skládá ze dvou dnů a šesti sekcí. Posádky zavítají celkem do čtyř okresů Zlínského kraje – Zlín, Vsetín, Uherské Hradiště a Kroměříž. Ředitelství soutěže je opět umístěno v sídle Krajského úřadu Zlínského kraje – budově 21 ve Zlíně, je zde take informační středisko a oficiální tabule. Tiskové středisko se nachází v prostorách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně-budova U13, univerzitní knihovna. Technická přejímka proběhne v servisním areálu Barum Otrokovice. Slavnostní start se uskuteční na náměstí Míru před radnicí ve Zlíně, sobotní start soutěže proběhne pod Velkým kinem ve Zlíně, cíl v blízkosti servisního areálu v Otrokovicích. Nedělní start proběhne u servisního areálu v Otrokovicích, cíl opět před radnicí na náměstí Míru ve Zlíně. Uzavřené parkoviště je pod Velkým kinem ve Zlíně a po sobotním dni u servisního areálu v Otrokovicích.

Zlínští pořadatelé znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA na letošní 45. ročník populární barumky. Ve Zlíně se objeví po loňské premiéře sportovní delegát FIA Arnaud Crépin z Francie. Pozorovatelem FIA bude Andrew Kellitt z Velké Británie a Severního Irska. Ve funkci hlavního sportovního komisaře přijede ostřílený činovník Uwe Schmidt z Německa. Dalším sportovním komisařem bude paní Nayia Kontopoulouová z Kypru a český zástupce Tomáš Kunc. V historii barumky zavítá již počtrnácté do Zlína technický komisař FIA, jenž má dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci vykoná v letošním roce opět Karl-Heinz Goldstein z Německa, jeho asistentem bude Ital Luca Gibello.

Kompletní zvláštní ustanovení si můžete stáhnout na webové adrese www.czechrally.com, kde najdete i Rally Guide 1.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!