Koho uvidíme na Rally Bohemia Historic

Téměř padesátku posádek přilákala k účasti Rally Bohemia Historic, letos poprvé zařazená do FIA ME v rally historických automobilů.

Téměř padesátku posádek přilákala k účasti Rally Bohemia Historic, letos poprvé zařazená do FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů. Do Mladé Boleslavi zavítají všechny průběžně vedoucí posádky Mistrovství Evropy ve všech čtyřech hlavních kategoriích: "Pedro" – Baldaccini, Marenzana – Beltrame, Myrsell – Junttila a Norrgard – Hämäläinen. Přítomna bude i kompletní špička Mistrovství České republiky v rally historických automobilů.

Do Mistrovství Evropy historických automobilů jsou letos připuštěny automobily s homologací až do roku 1990. Uvidíme rychlou italskou posádku Massimo „Pedro“ Pedretti – Emanuele Baldaccini, která průběžně vede evropský šampionát v kategorii 4 a lze ji označit za hlavní kandidáty na vítězství. „Pedro“ letos používá Lancii Delta Integrale 16V, ovšem po havárii na předchozí soutěži v Belgii ji byl pro start na Rally Bohemia nucen vyměnit za starší, ale o to divácky atraktivnější Lancii Rally 037. S tou se mu již dříve podařilo získat titul mistra Evropy historických automobilů. S další Lancií Rally 037 legendární skupiny B dorazí také z Itálie pilot Giuseppe Bosurgi. Pozornost si svou atraktivní jízdou dokáže vynutit i Mercedes-Benz 190E 2.3-16 finské posádky Liukkonen – Suhonen, další z přihlášených v kategorii 4. S oblíbenými Porsche 911 se představí průběžně vedoucí jezdec kategorie 3 Carlo Marenzana z Itálie i aktuální lídr kategorie 2 Mats Myrsell ze Švédska. Elitní evropskou trojku automobilů Porsche 911 doplní další rychlý Ital Maurizio Pagella.


Foto: Petr Eliáš

Nepřehlédnutelné bývají na rally historických automobilů rozevlátě jezdící Fordy Escort. Na Rally Bohemia Historic budou tři jejich exempláře vodit Švédové Söderberg a Jansson a Maďar Wirtmann. Mladoboleslavský start si nenechá ujít ani jeden z držitelů průběžných stupňů vítězů kategorie 1 – nejstarších automobilů. Přihlášen je Sverre Norrgard s BMW 2002 TI, Antonio Parisi s Porsche 911 i Pekka Anttalainen s dnes již unikátní Škodou Felicia Super 996. Dále budeme moci v evropském startovním poli vidět vozy Datsun 1600 SSS a Alfa-Romeo 1750 GTam.


Foto: Petr Eliáš

Úctyhodný počet 34 posádek přilákala Rally Bohemia Historic v rámci Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. K hlavním favoritům se řadí loňští vítězové Jan Krejča – Pavel Šárka se Škodou 130 LR, dále Jiří Petrášek s Opelem Ascona, stříbrný muž loňského MČR HA Petr Hustý s Alfou Romeo, Martin Knížek s Favoritem nebo jezdci automobilů Lada VFTS Václav Hostaš a Pavel Karlík. Se Škodou 130 LR vyrazí do závodu liberecká legenda okruhovým závodů a stále velmi rychlý mistr Evropy z roku 1981 Břetislav Enge. Kromě rozličných typů historických závodních automobilů Škoda od modelu 1000 MB až po model Favorit budeme moci vidět v rámci MČR HA například historické Porsche 911 Jaroslava Petráska, Lancii Delta v rukou Lubomíra Sychry nebo nezvyklou Lancii Beta Coupe 2000i Zdeňka Kroupara.


Kompletní seznam přihlášených do ME HA i MČR HA najdete na oficiálních stránkách soutěže www.rallybohemia.cz. Zajímavé historické automobily budou k vidění i v exhibiční Rally Bohemia Legend. O těch Vás budeme informovat v další tiskové informaci.

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO.

Rally Bohemia je k nalezení též na sociálních sítích.

Facebook: www.facebook.com/rallybohemia
Twitter: twitter.com/RallyBohemia
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia
Instagram: instagram.com/rallybohemia
web: www.rallybohemia.cz

Komentářů celkem: 1
2. 7. 2015 08:55
0 0
Jóóó! Lubááá! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!