Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 7. 2015 10:41 − 2731× − 0

Kubica chladí očekávání domácích fanoušků

Dnes shakedownem začíná Polská rally a nejžhavějším želízkem v ohni bude pro domácí fanoušky Robert Kubica.

Ani předchozí Rally Sardegna se Robertu Kubicovi nevyvedla úplně podle jeho plánů, když opět havaroval a jeho jediným letošním výsledkem bez problémů a v TOP 10 zůstává 9. příčka z Portugalska, kde poprvé osedlal evoluční Fiestu WRC. O tomto víkendu se jede Rajd Polski, druhá nejstarší soutěž na světě a vzhledem k lásce polských fanoušků k motorsportu se dá očekávat, že zejména Kubica, jakožto domácí jezdec bude mít u trati obrovskou podporu. Půjde celkově o Kubicův třetí start na domácí soutěži – loni na RZ17 musel zastavit s ulomeným kolem a v cíli bral 20. místo, stejná havárie jej pak vyřadila i v roce předcházejícím, kdy se soutěž jela v rámci ME. Naskýtá se tedy lehce škodolibá otázka, zvládne letos Kubica prolomit smůlu, nebo bude platit klasické řčení do třetice…?

"Vždy je příjemné, když máte možnost závodit v domovině, protože od doby, kdy jsem v roce 1998 začal jezdit motokáry na mezinárodní úrovni, takových příležitostí mnoho nebylo. Jsem rád, že jsem tu a hostit podnik MS je skvělou příležitostí pro naši zemi, jelikož tento sport je u nás velmi populární," řekl serveru wrc.com Robert Kubica a pokračuje, "rád bych poděkoval všem fanouškům, kteří sem jedou, doufejme, že na nás všechny čeká dobrý víkend. Stejně jako vždy si chci vést dobře, ale zejména je to o tom, abych dovedl dobrou práci za volantem. Necílím na žádné umístění. Raději bych chtěl s tím, co máme, předvést tu nejlepší možnou jízdu a uvidíme, kam nás to dostane. Pokud jde o nějaká očekávání, musíme zůstat realisté. Máme menší rozpočet a mnohem menší tým, než tovární posádky."

Tím Robert Kubica nakousl téma svého RK WRT, jenž od rozchodu s A-Style Teamem sídlí v Toskánsku, kde má vlastní servisní zázemí, ale v případě potřeby je schopen pomoct M-Sport. A právě soukromnický statut dle Kubicových slov převažuje nad výhodou domácího prostředí: "Ačkoliv jsem Polák a startoval jsem tady dvakrát, většina zkoušek je změněná a takže je to jako nová soutěž. Při seznamovačkách jsme si psali rozpis a říkal jsem si, to nemůže být až tak rychlá soutěž, ale je, extrémně a rozdíly mezi jezdci budou malé. Proto bude důležité cítit se jistě a pohodlně v autě," uzavírá Kubica a my můžeme jen dodat, že průběh soutěže můžete sledovat na serveru eWRC-results.com, kde naleznete již i výsledky shakedownu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!