Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 7. 2015 22:02 − 1380× − 0

Sébastien Ogier zůstává na čele i po sobotě

Dalších osm měřených testů má za sebou Rajd Polski, ale na vedení Seba Ogiera se nic nezměnilo.

Sobotní, druhá etapa Polské rally přinesla osm rychlostních zkoušek, které dohromady měly dát 129 ostrých kilometrů, ale kvůli problémům s diváky byla zrušena RZ14 – druhý průjezd testu Mazury a tím pádem byla sobota ochuzena o 17 km. Po včerejší první etapě byl dnes v roli průběžného lídra soutěže Ogier, ale jeho značkový kolega Mikkelsen zaostával jen o 21 desetin, takže se naskýtala otázka, zda-li si Nor dokáže poradit se svým francouzským soupeřem nebo zda-li dvojnásobný mistr světa vedení udrží. A jak mohla napovědět už první sobotní vložka, Ogier svou kůži zadarmo dát nechtěl a zajel nejrychlejší čas a když i v dalších dvou testech ze tří zajel lépe než Mikkelsen, zvýšil si svůj náskok na čele v polovině dne na sedm sekund.

Třetí byl po pátku Latvala, ale dnes třikrát zajel hůře než Tanak a svou příčku musel Estoncovi po RZ13 přepustit a stejně jako na minulých závodech pak i v Polsku platí, že Volkswagenům dokáže sekundovat minimum jezdců v daném podniku a nejinak tomu je na Rajdu, když za první čtveřicí již zeje půlminutová mezera, za níž následuje překvapení Italské rally – Paddon. Takové tedy bylo pořadí v polovině soboty a když byla zrušena RZ14, zbývalo do konce etapy odjet tři testy.


Foto: www.rajdpolski.pl

V nich si vítězství rozdělili Ogier, Mikkelsen a Tannak a tato trojice taky po sobotě obsadila pódium v tomto pořadí. Odpoledne dokázal norský pilot stáhnout necelé dvě sekundy na Francouze a stejně jako po včerejšku zůstává v bojové vzdálenosti, ale je otázka, zda-li zítra s tímto umístěním dokáže něco udělat, jelikož zbývají pouhé dva testy a dnes nedokázal Ogiera dohnat na sedmi testech. Za duem VW je nadále třetí Tannak, který ztrácí 12 sekund a navíc se musí ohlížet za svá záda, když čtvrtý Latvala je jen 15 desetin zpět. Pozici nejlepšího Hyundai i nadále drží Paddon před Neuvillem, domácí Kubica se dnes propadl o jednu příčku na sedmé místo, deset sekund na Poláka ztrácí Meeke a devátý Ostberg je lehce přes čtvrt minuty zpět za svým týmovým kolegou. Nejrychlejší desítku pak uzavírá třetí i20 WRC v rukou Sorda.

Díky účasti Škody motorsport je pro českého fanouška mnohem zajímavější i dění ve WRC2 a vzhledem k výsledkům je tato zajímavost ještě násobena. S výjimkou úvodní zkoušky dne – RZ10 si všechny nejrychlejší časy rozdělili tovární jezdci Škody, konkrétně v poměru 5:1 pro Tidemanda, ale Švédovi to nebylo nic platné, jelikož ve vedení je nadále Lappi s náskokem 37 sekund na svého týmového kolegu. Téměř minutu a půl pak zaostává na třetím místě Kruuda a pod pódiem proběhly oproti včerejšku změny, když se na čtvrtou příčku propracoval Ketomaa a ten tím pádem odsunul Kremera na páté místo.


Foto: www.rajdpolski.pl

Rajd Polski – po RZ9
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC2:12:23,2
2.Mikkelsen Andreas – Floene OlaVolkswagen Polo R WRC+5,6
3.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC+17,6
4.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+19,1
5.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC+55,7
6.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC+1:15,1
7.Kubica Robert – Szczepaniak MaciejFord Fiesta RS WRC+1:29,2
8.Meeke Kris – Nagle PaulCitroën DS3 WRC+1:39,4
9.Ostberg Mads – Andersson JonasCitroën DS3 WRC+1:56,0
10.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 WRC+2:17,1

Soutěž můžete jako obvykle sledovat online na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!