Martin Prokop po druhé etapě Raly Poland jedenáctý

Rally Poland pokračovala ve zběsilém tempu svou druhou etapou.

Rally Poland pokračovala ve zběsilém tempu svou druhou etapou a nejrychlejším továrním pilotům se snažila šlapat na paty i česká posádka Fiesty RS WRC Martin Prokop s Janem Tománkem. Během dne se v průběžném pořadí posunuli o jednu příčku výše a tak do závěrečného nedělního programu čítajícího pouhé dvě rychlostní zkoušky budou vstupovat z jedenáctého místa.

Martin Prokop: „Dnes jsme měli určitě lepší den než včera a parádně jsme se svezli, přestože ve středně těžkých zatáčkách, které jsem si napsal pomalejší, občas bojujeme s rozpisem. Nastavení auta bylo ideální a tvrdé gumy na odpolední sekci jsme zvolili také dobře. Jedeme s menší ztrátou na kilometr a v celkovém pořadí to nyní dělá devět desetin odstupu, což je výrazné zlepšení třeba i oproti minulému ročníku polské rally. Bohužel jsou tovární jezdci odskočení a drží se hodně u sebe, takže se nedá s někým jet v souboji o umístění, což je pro motivaci vždy lepší. Špička jede neuvěřitelně a ani na horizontech, kdy letíte proti nebi, neubere. Bavím se často za erzetou s Tänakem, který se netají tím, že tu jede stylem „věnec nebo kotrmelec“, kdy neubere a nevrkne si ani před nejbrutálnějším skokem. Já mám bohužel ještě trochu aktivní centrum sebezáchovy a tak tam občas nějakou vteřinu ztratím, což následně samozřejmě rozhoduje. Náš odstup od top 10 je bohužel veliký a zítra tam nahlédneme jedině na úkor výpadku některé posádek před námi. Každopádně ale pojedeme naše aktuální maximum a budeme čekat, co se stane vepředu.“

Rally Poland zakončí dvě nedělní rychlostní zkoušky, obě čítající necelých 15 kilometrů. Vítěze soutěže a celkové umístění posádky Jipocar Czech National Teamu budeme znát brzy odpoledne.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!