Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 7. 2015 13:33 − 2923× − 3

… a zase ten Ogier!

Již páté letošní prvenství si na Rajdu Polském připsal Sébastien Ogier a je jen otázkou času, kdy bude slavit další titul.

Dnešek byl v Polsku posledním dnem soutěžení a na posádky čekaly pouhé dva měřené testy z nichž jeden byl PowerStage, ostatně jako vždy v letošním roce. Celkem se dnes najelo necelých 30 kilometrů, takže oproti zejména první etapě šlo o pětinovou kilometráž, ale ten, kdo si chtěl v cíli připsat body, projet je chtě-nechtě musel. V roli vedoucí posádky byla i po sobotě dvojice Ogier – Ingrassia a jim sekundovali Mikkelsen navigovaný Floenem a pokud chtěl Nor něco změnit na své druhé příčce, moc možností mu nezbývalo, než v obou testech pojet Ogiera a vymazat jeho náskok.


Foto: www.rajdpolski.pl

Ale rodák z francouzského Gapu se zřejmě rozhodl, že se mu líbí i pohár za vítězství v Rajdu Polském a rád by měl doma na poličce druhý do páru k tomu loňskému a proto hned při prvním průjezdu testu Baranowo zvítězil a Mikkelsenovi dal další 2,5 sekundy a aby vše dokonal k úspěchu, zvítězil i v PowerStage a kromě 25 bodů za celkové vítězství si připsal i maximální možný počet bonusových bodů. Tím pádem bylo jasno o vítězi, když Polskou rally vyhrál Ogier s náskokem téměř 12 sekund na Mikkelsena, který si připsal již letošní páté pódium. Třetí příčku dokázal druhým časem na PowerStage uhájit Tanak a připsat si letošní třetí výsledek v TOP 5.

Nepopulární čtvrtá příčka po RZ19 pak připadla Latvalovi, který však nakonec mohl být rád, že dojel až do cíle, když na posledním testu vjel mimo trať do lesa a jeho Polo začalo ztrácet vodu a vzhledem ke strastiplné cestě Fina do servisu trvající příliš dlouho se jeho konto zatížilo 40 sekundovou penalizací. To znamenalo jediné, že přišel o čtvrté místo ve prospěch Paddona, který byl po druhé za sebou nejlépe umístěným Hyundaiem a na šesté příčce pak dojela jednička korejského týmu Neuville. V posledním testu se na sedmou příčku propracoval Meeke, avšak děkovat musel zejména Kubicově obutí, jelikož domácího jezdce na posledním testu stihl defekt. Ne zrovna nejpovedenější soutěž pro Citroen pak podtrhl devátým místem Ostberg a desítku uzavřel Sordo. Mimo body tentokrát zůstal Prokop, což lze přičítat i tomu, že mezi továrními jezdci byl minimální dopad a jediný soukromník v TOP 10 byl Kubica.


Foto: www.rajdpolski.pl

Úspěšný start Škody Fabie R5 na soutěžních tratích pokračuje i na Rajdu Polském, kde se Škoda motorsport dočkala rovnou double. První místo si dnes už pohlídal Lappi, který nakonec zvítězil s náskokem necelé minuty na svého týmového kolegu Tidemanda a po Ypres rally minulý víkend se nová škodovka dočkala dalšího mezinárodního vítězství. Na třetí příčce Kruudy se dnes nic nezměnilo a Estonec letos poprvé spatřil cíl bez problémů a hned z toho bylo umístění na stupních vítězů WRC2. Nic se nezměnilo ani na majitelích dalších pozic, čtvrté místo udržel Ketomaa, pátý dojel Kremer a na šestém místě pak Suninen.

Rajd Polski – pořadí v cíli
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC2:26:11,5
2.Mikkelsen Andreas – Floene OlaVolkswagen Polo R WRC+11,9
3.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC+23,0
4.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC+1:14,6
5.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+1:24,7
6.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC+1:44,5
7.Meeke Kris – Nagle PaulCitroën DS3 WRC+1:57,7
8.Kubica Robert – Szczepaniak MaciejFord Fiesta RS WRC+2:08,3
9.Ostberg Mads – Andersson JonasCitroën DS3 WRC+2:18,2
10.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 WRC+2:48,4

Soutěž můžete jako obvykle sledovat online na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 3
5. 7. 2015 14:261
0 0
Sice zase Ogier, což je na h..no, ale pořád se na to skvěle dívá, narozdíl od dnešní F1, což je hotová tragedie. Škodovka parádně, snad se bude dařit dál.
5. 7. 2015 14:352
0 0
Hlavně Tanak ukázal, že Ford zapracoval a je asi rychlejší než Hjondé.
5. 7. 2015 17:133
0 0
Dnes se dalo po dlouhé době i na tu F1 koukat, ale na rallye to nikdy mít nebude
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!