Prokop s Tománkem na Rally Poland jedenáctí

Rally Poland pokračovala ve zběsilém tempu svou druhou etapou.

Průběh poslední etapy Rally Poland, sedmého podniku MS v rally, nepřinesl pro posádku Jipocar Czech National Teamu žádnou změnu v celkovém pořadí, a tak se z náročné a velice rychlé šotolinové soutěže vrací s jedenáctým místem a bohužel bez bodového přídělu.

Martin Prokop: „Dnes se jely dvě identické patnáctikilometrové erzety, kde jsme nejdříve ráno trochu čistili měkký povrch, ale druhý průjezd už byl parádní a hodně jsme si konec polské rally užili. Tovární piloti vepředu si nic nedarovali a jeli jako smyslů zbavení, takže naši ztrátu pod vteřinu na kilometr bereme pozitivně. Nové auto zde makalo konečně zcela bez problémů a tak teď nezbývá než doufat, že se to ve Finsku sejde i s mou formou a pohodou. Bohužel jsem si to zde pokazil hned v pátek, kdy jsem se nedokázal dostat do tempa a prostě se mi nedařilo. Ztratil jsem tak virtuální kontakt s předními pozicemi a to při leteckých dnech na polských rovinách nelze smazat. Na závěr musím znovu vyzdvihnout české fanoušky, protože takovou diváckou kulisu za svoje působení ve WRC nepamatuji. Snad jsme je nezklamali a alespoň dílčí výsledky na superspeciálce včetně jednoho prvního místa pro ně budou odměnou a poděkováním. Byli jste skvělí!“

Manažer Quirin Müller: „Byla to dobrá soutěž, přestože jsme zvyklí vozit si z dokončených závodů body a tady tomu tak nebylo. Bereme to wpozitivně, hlavně že se kluci postupem času rozjeli a nenechali se zlomit nepodařeným pátkem. Konec soutěže byl již velice slušný a snad to byl i ideální rozjezd na podobně rychlé Finsko.“

MS v rally pokračuje na přelomu července a srpna šotolinovou Rally Finland.

Komentářů celkem: 18
haq
5. 7. 2015 18:401
0 0
Snad se bude ve Finsku dařit líp smajlík
5. 7. 2015 19:032
0 0
Neřekl bych, že se mu oproti jindy vyloženě nedařilo, ale oproti jindy soupeři skoro neodpadli, proto není na bodech.
5. 7. 2015 20:003
0 0
Teď jsi mě Shacki dostal.Když jsem já už dáávno řekl že Prst má body jen když je moc odpadlých,byl jsem pomalu kamenován.A ejhle i generální připouští že je to reálnésmajlík (nebudeme snad zas tady rozebírat:soukromý tým,atd,atd doufámsmajlík)
5. 7. 2015 20:484
0 0
Ale já to nemyslím nijak zle. Jen to je realita. Martin Prokop jede tak, jak asi může jet nejlepší soukromník. Bylo by divné, kdyby porážel tovární jezdce. Martin Prokop to řekl i v Polsku jasně - zbývá mu nějaký pud sebezáchovy. Když se podíváte na Tänaka, tak ten ho nemá. To dělá ten rozdíl. Dnes se jede v MS strašně rychle, v podstatě je to sprint od začátku do konce a jede se ve vteřinkách. Kdo čeká, že se Martin Prokop někdy protlačí mezi top jezdce, tak je blázen. To by musel ztratit ten pud a mít v záloze pár dalších aut, co může rozbít. Jenže já to ani nečekám a fandím mu. Není umění fandit tomu nejlepšímu. Až nebude jezdit MS, nebudeme mít asi komu fandit. Proto Martine vydrž co nejdéle, ať je komu fandit.
5. 7. 2015 21:055
0 0
Přesně si vystihl jádro pudla.Je "náš",je v MS a nemá ty podmínky těch "lepších".Takže buďme v poho k jeho možnostem.Já jen že "někteří" i tady na něj nedají dopustit(třeba jak WRClukes na Ogiera) a při tom nevidí že mu opravdu něco chybí a peníze to nejsou.
5. 7. 2015 21:596
0 0
Šéfe smajlík Vytesat do kamene a zahrabat mezi vykopávky starého Říma.
5. 7. 2015 23:577
0 0
Přesně jak píše Shacki s kvituje pačes - Martin je mistr světa mezi soukromníky... smajlík A dál už je to moc rizika...
6. 7. 2015 03:438
0 0
Shackismajlíksmajlíksmajlíktak to prostě jesmajlíksmajlíksmajlík
6. 7. 2015 13:519
0 0
Tak jinak-proč ho po celou soutěž porazzeli některé R5,když už konečně ma tu vytouzenou novou specifikaci auta a když teď už konečně fungovala?? Ano, lippi je bez mozek, ale R5 proti nejnovější verzi wrc a navic ma Martin v M/S odjelo asi o 90 soutěži víc jak lippi konkrétně..

Nějak mě to furt nevychází..))
6. 7. 2015 17:5810
0 0
Mně furt nevychází, jak ho "celou soutěž poráželi některé R5". Ale to je jedno. Kdo chce psa bíti. hůl si vždycky najde. Jezdit kolem desátého fleku v MS se ztrátou kolem vteřiny na kilometr je skutečně ostuda a Martin Prokop by se na to okamžitě měl vykašlat. Budete pak spokojeni? Je ve vás závist či co? Čtete to aspoň? Chvástá se někde? Sám dobře ví, že mohl zajet lépe. Jenže i kdyby zajel v Polsku o 0,3 s/km rychleji, tak je stále stejně jedenáctý.
6. 7. 2015 18:3411
0 0
náčelníku, to nevysvětlíš, je to marný, je to marný, je to marný, jsou to potomci Husovi a mají svoji pravdu, od který neuhnou i kdyby je v Kostnici pálili...
6. 7. 2015 19:3012
0 0
to kuzelka1: kdyby ho ty R5ky porážely celou soutěž, tak by byly ve výsledcích před ním, ne? A to tedy nejsou....
6. 7. 2015 22:1413
0 0
Shacki: neni potreba ani hul ani pes, natoz vse zabalit. To jsem nikdy nerekl. Spise klobouk dolu pred nim ze je stale jako jedniny v cz schopny sehnat a zabezpecit tak sileny rozpocet na celou sezonu v MS na top soukromme urovni a navic 10 let v kuse.. To je mozna vetsi umeni jak cokoliv jineho.

Vidim hlavne, ze opacny nazor nez kladny je okamzite bit.. Spise me zarazi, jak po vsech tech clancich atd se cekalo jen na jednu spasu - upgrate nove fiesty, ktery je mel posunout uplne jinam a nic takoveho se proste nekona, navic kdyz nikdo v zasade neodpadne tak ani to 10.misto neni mozne vyjet. To znamena jedno, bud nova fiesta neni ten spravny posun vpred, nebo je potreba priznat ze uz neni schopen zrychlit s nicim. A dostal se na level ze ktereho neni uniku.

Ale to nemyslim nijak spatne. Budme radi ze aspon nejaky cz pilot tam je a navic soukromy.

7. 7. 2015 08:1714
0 0
To, co si napsal teď, ale vyznívá úplně jinak a nikdo tě za tenhle názor nemůže nic říct. Je to napsané slušně, bez narážek a v podstatě s tím i souhlasím. Akorát si nemyslím, že není schopen zrychlit. Myslím, že jede tak rychle, jako nikdy. Jenže ta špička jede tak strašně rychle, vyrovnaně a na hraně, že zrychluje taky, takže jeho pokrok není vidět. Za 15 let, co rally sleduji, se nikdy nejelo tak rychle a špička nebyla tak široká, jako dnes.
7. 7. 2015 12:1315
0 0
Původně napsal Shacki
To, co si napsal teď, ale vyznívá úplně jinak a nikdo tě za tenhle názor nemůže nic říct. Je to napsané slušně, bez narážek a v podstatě s tím i souhlasím. Akorát si nemyslím, že není schopen zrychlit. Myslím, že jede tak rychle, jako ...


Ale jo špička byla i širší a dokonce se cpali do top ten i domací a specialisti na tu danou soutěž. Ted tu máme par soukromniku tedy Prst + Prada ( Kubica je rozpočtem uplně jinde a šahové taky) a Prst se rve vepředu co muže. Tak že když si nečtu ty velkohubé PR članky tak u mě dobrý.
7. 7. 2015 14:5516
0 0
A to bych já právě vzal jako ten důkaz, že dnes se jede úplně jiná liga. Tenkrát na nějakou soutěž nastoupil domácí borec k jedinému závodu MS v roce a byl schopen jet o bednu. Je to možné dnes? Není. Protože dnešní špička v MS je úplně někde jinde.
8. 7. 2015 18:5617
0 0
... napadá mě srovnání se synkem od šéfa M-sportu, taky furt jezdil, startů v MS měl dvě hafa... a když jsem tady kdysi dávno v pravěku napsal, že furt zůstane tam, kde je a nikdy z něho žádný mistr světa nebude, tak tady někteří řvali jak trefení buvoli... ale já jsem to tenkrát nemyslel samozřejmě zle, zkrátka to byl můj pohled na věc. Stejně tak, jako teď nejvíc ze všeho v případě "Prokop" zkrátka zůstávám paf suverénně nejvíc na to, a to opravdu obdivuju, že to vůbec celé ty roky stačí finančně pokrýt... to už muselo být za ty roky chechtáků... ale ať tam jezdí třeba ještě dalších 20 let, je to jen a jen jeho věc...
8. 7. 2015 18:5718
0 0
... a to auto vypadá zepředu špicově...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!