Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 7. 2015 18:25 − 4340× − 3

Tommi Mäkinen šéfem Toyoty ve WRC?

Na zítřejší den je očekáváno, že čtyřnásobný mistr světa bude oznámen jako šéf programu Toyoty v MS.

Server autosport.com dnes přišel ze zajímavou informací o budoucnosti čtyřnásobného mistra světa v rally Tommiho Mäkinena, který je spojován se značkou Toyota a jejím návratem do MS v rally od roku 2017. A právě bývalý vynikající finský soutěžák a v současné době dealer soutěžních vozů a dílů pro vozy Subaru by měl být zítra oznámen jako šéf týmu Toyoty pro mistrovství světa.


Mäkinen a Toyoda s GT86 4x4 loni na Finské rally

Fin se s japonskou značkou spojil již loni při domácí Finské rally, kde Tommi Mäkinen racing připravil speciální soutěžní verzi vozu Toyota GT86 s pohonem na všechna čtyři kola a tento si vyzkoušel i samotný šéf značky Akio Toyoda, jenž má velký podíl na rozhodnutí o návratu značky do MS. Od tohoto okamžiku si zůstal Tommi Mäkinen s japonským výrobcem blízký a završením by mělo být jeho jmenování ředitelem WRC týmu.

Otázkou pak zůstává, jaké bude další zapojení německého TMG, které v současnosti vede testovací program vozu Yaris WRC, ale jak uvádí autosport.com, tak by měl pokračovat vývojový program Yarisu i nadále. Jediné, co je pak jisté je to, že tým, který bude soutěžní program Toyoty provozovat, bude lokalizován v Evropě, to ostatně potvrzují zdroje blízké automobilce: "Nejsou žádné náznaky, že by program byl lokalizován v Japonsku, to není nejlepší řešení z hlediska logistiky. Musí to být v Evropě."

Komentářů celkem: 3
6. 7. 2015 20:00
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
6. 7. 2015 21:07
0 0
Tohle auto mělo vlastně být Subaru BRZ R5. Velká škoda, že byl projekt zastaven... Když Tommi nepřesvědčil Subaru, tak si aspoň otevřel vrátka do Toyoty smajlík
6. 7. 2015 21:46
0 0
Díky p.Štajf.O takových informacích se běžný fanda nedozví a pokud se i dozví tak jsou mu stejně na prd páč jim nerozumísmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!