CTM Trophy CZ 2015 letos do třetice v Mladé Boleslavi

Značkový pohár Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 míří ke svému třetímu klání do Mladé Boleslavi.

Značkový pohár Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 míří po „zastávkách“ v Českém Krumlově a v Hustopečích ke svému třetímu klání do Mladé Boleslavi. Právě „město automobilů“ bude ve dnech 10. – 12. července 2015 centrem Rally Bohemia. Tento závod bude čtvrtým podnikem MČR a vozy značky Citroën zde určitě nebudou bez šancí na kvalitní výsledky absolutně nebo v rámci tříd 5 a 6.

Rally Bohemia bude podruhé v sezoně doprovázet pohárové VIP zázemí, které přivítá sedm dvojic s vozy francouzské značky. Ve startovní listině se opět objeví celá současná modelová řada Citroënu Racing, od speciálu DS 3 R5 (tř. 2), přes DS 3 R3T MAX, DS 3 R3T (tř. 5), C2 R2 MAX (tř. 6) a DS 3 R1B (tř. 9).

Právě speciál DS 3 R5 zlínského Gemini Clinic Rally Teamu má největší ambice poprat se o nejpřednější umístění. Tým vstoupil do sezony druhým místem na Rally Šumava s Francouzem Bryanem Bouffierem za volantem. Stejný výsledek zopakovala francouzská hvězda, s vozem zlínské stáje, i na nedávné Ypres rally v Belgii. Na Bohemii bude potřetí v sezoně pilotovat stejný vůz Miroslav Jakeš. Na loňský ročník ovšem rožnovský mladík nemá nejlepší vzpomínky, když z pátého místa v průběhu druhé etapy havaroval.

„Na Ypres rally dosáhl tým velkého úspěchu. Je to trochu naše zadostiučinění. Potvrdilo se, že máme špičkové auto, které může konkurovat továrním týmům. Tým ve spolupráci s Jaroslavem Vančíkem provedl zásah do některých důležitých komponent v autě a Ypres potvrdil, že to je správná cesta. Čest je i spolupracovat s Francouzem Bryanem Bouffierem. Jeho přístup k autu, mechanikům je skvělý, podílí se na shánění financí pro tento i další starty.

Na Bohemii se vrátí do vozu Mirek Jakeš a věříme, že zúročí svůj talent a prolomí letošní smůlu, která ho provází. V Krumlově ho zradil posilovač, v Hustopečích diferenciál. Nyní je auto v super kondici a bude záležet jen na něm, jak se popasuje s konkurencí,“ říká šéf Gemini Clinic Rally Teamu Milan Pantálek.

Parádní výsledky naopak zajišťují zajímavé prémie v rámci značkového poháru CTM Trophy 2015 posádkám ve třídě 5. A konkrétně to platí pro Ondřeje Bisahu, jenž v letošní sezoně pilotuje vůz DS 3 R3T MAX. Bisaha s Pížou zvítězili ve třídě 5 už v Českém Krumlově, v Hustopečích pak přidali k dílčímu triumfu ve třídě i prvenství v hodnocení vozů s přední poháněnou nápravou.

„Na Bohemii máme cíl jasný, posbírat co nejvíce bodů ve třídě 5. Klasifikace a boj o titul ve třídě je naše priorita. Proto se budeme snažit jet opět rychle, pokud to bude stačit i na dobrý výsledek ve dvoukolkách, bude to příjemný bonus. Ale na Bohemii jsem loni startoval poprvé, takže očekávám, že naši konkurenti budou díky znalosti tratí ve výhodě. Určitě nám budou proti soupeřům chybět zkušenosti,“ přemítá Ondřej Bisaha.

Úřadujícímu šampionovi „dvoukolek“ Egonu Smékalovi vyšla parádně úvodní Rally Šumava, ale na dvou seriálových kláních CTM Trophy 2015 vyšel naprázdno. V Českém Krumlově havaroval, v Hustopečích ho zradila technika.

„Připravujeme se standardně, auto je nachystané. Ale potřebné díly z Francie jsme dostali až těsně před startem, proto jsme v rámci přípravy absolvovali jen funkční test a zbytek se uvidí až na tratích rychlostních zkoušek. Věřím, pokud bude ´déestrojka´ fungovat, můžeme být opět hodně vysoko. Tratě Bohemie se mi líbí, novinkou soutěže budou noční zkoušky, které se zde v posledních ročnících vůbec nejezdily,“ říká před startem Smékal.

Stejně jako na předchozích závodech budou i na Bohemii nejpočetněji obsazenou třídou „šestky“. Registrovaní jsou tři účastníci (Svačina, Pondělíček, Guryča), Michal Srb s Citroënem C2 R2 pojede mimo pohárovou klasifikaci.

Lukáš Pondělíček a Marcel Svačina bojovali o sekundy už v Hustopečích a Bohemia může na minulé souboje navázat. Naopak Tomáš Guryča zažije v okolí Mladé Boleslavi letošní premiéru nejen za volantem Citroënu C2 R2 Max, ale rovněž na tratích MČR.

„Hustopeče nám vrátily chuť do závodění. Se starým MAXem jsme dokázali potrápit mladé a dravé kluky s auty novější specifikace. O to více se s Edou Perskim těšíme na skoro domácí Bohemii, kde obhajujeme ve třídě bronzovou příčku,“ přiznává litoměřický „Ponďa“ Pondělíček.

Na tratích Bohemie nebude chybět ani dámský tandem Barbora Holická – Veronika Dřímalová. Bára prezentuje na českých tratích Citroën DS 3 R1 ve tř. 9.

Pomyslným centrem Rally Bohemia bude servisní zóna u 11. brány areálu společnosti Škoda Auto. Zde Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 rozvine své tradiční zázemí s chutným cateringem, výbornou kávou Dallmayr i nabídkou nápojů nového pohárového partnera – pivovaru Rohozec.

Při Bohemii nebudou chybět tradiční Rally noviny, promotér nezapomíná ani na děti, pro které bude připraven dětský koutek s drobnými dárky a dětským autem All4car. Součástí zázemí bude i rally simulátor se světovými a českými tratěmi.

„Po pauze v Hustopečích se na Bohemii vracíme s našimi tradičními aktivitami, které si můžeme dovolit díky skvělé podpoře našich pohárových partnerů. Všem patří velký dík. Fanoušky pak zveme k návštěvě našeho zázemí, kde budeme připraveni splnit jakákoli přání a zodpovědět případné dotazy,“ věří promotér Tomáš Pletka.

Případní další zájemci o účast v CTM Trophy CZ 2015 najdou pravidla i přihlášku na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz a www.gekonracing.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!