Hänninen a Peták s Hájkem připraveni na Rally Bohemia

V takto silné sestavě s mistrem Evropy, mistrem světa SWRC a několikanásobného mistra ČR Hájek Rally team nikdy nestartoval.

Rally Bohemia, která odstartuje slavnostním startem v pátek 10. července večer z náměstí v Mladé Boleslavi, bude pro Hájek Rally team něčím zcela mimořádným. Pro Ctirada Hájka bylo vždy FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů výkladní skříní historického závodění. Hájkův tým se s jezdcem Miroslavem Janotou nesmazatelně zapsal do výsledkových listin evropského šampionátu a v roce 2011 své snažení korunovala posádka Miroslav Janota – Pavel Dresler ziskem mistrovského titulu. V tomto roce se podařilo FIA Mistrovství Evropy v rally přivézt i do Mladé Boleslavi na Rally Bohemia, kde už se v minulosti Hájek team několikrát prezentoval mimořádnými jezdci, jako byl třeba Jimmy McRae v roce 2012, nebo okruhový šampion Petr Fulín. V letošním roce a při příležitosti FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů při Rally Bohemia Ctirad Hájek nabídl partnerství tomto vyznamenanému motoristickému podniku v České republice a se svým týmem pracoval i na pozvánkách zahraničních účastníků ME a přátel Hájek Rally teamu.

Pro diváky ale bude určitě tou nejpodstatnější a nejšťavnatější třešničkou na Hájkově rallyovém dortu start v Čechách dobře známého a oblíbeného soutěžního jezdce, kterým je Fin Juho Hänninen. Juho má na svém kontě mimo jiné vítězství v sérii IRC, zisk titulu Mistra Evropy a mistra světa SWRC v rally s vozem Škoda Fabia S2000. S ním také dokázal zvítězit právě na Rally Bohemia, a tak pro něj nebude tato rally ničím neznámým. Dvojice Juho Hänninen – Timo Laakso potěší diváky při Rally Bohemia startem v dnes již legendárním historickém automobilu Opel Kadett C-GT/E 16V Hájek Rally teamu. Diváci se na něj mohou těšit i na slavnostním startu v pátek od 19:30 na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, a pak v poli Rally Bohemia Legend, které jede za polem soudobých vozů MČR v rally. Hájkův Kadett s Juhou za volantem a nepřeslechnutelným zvukem unikátního šestnáctiventilového motoru bude rozdávat radost.

Druhou, a neméně žlutou posádkou Hájek Rally teamu na letošní Rally Bohemia, bude dvojice v Opelu ADAM Josef Peták – Alena Benešová. Ti se letos s dalšími závodníky Opel ADAM cupu zúčastní druhého pohárového závodu, který byl mimořádně zařazen do první etapy Rally Bohemia. Josef s Alenkou se budou určitě chtít s ADAMem na Bohemii pěkně svézt, protože její technické a členité rychlostní zkoušky jsou jako dělané právě pro takto malý vůz. Josef Peták s Alenou Benešovou mají na Rally Bohemia několik úctyhodných výsledků s dvoukolkami kdy zde například v roce 2004 zvítězili v domácím šampionátu, který tehdy postupně utlumoval vozy WRC, jenž v té době jely na konci startovního pole.

Přijďte se na Rally Bohemia podívat a navštivte zázemí Hájek Rally Teamu v servisní zóně, kde pro vás budou připraveny originální podpisové kartičky a všichni členové tohoto týmu. Nenechte si také ujít páteční slavnostní start na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, kde začíná program koncertem od 18:15 a první vozy přejedou přes rampu po devatenácté hodině.

Ctirad Hájek, majitel týmu: „Snažíme se dělat soutěže pěkné pro nás i pro diváky a z letošní Rally Bohemia mám velkou radost. V poslední době mě potěšila i jednání ve společnosti AUTO STAIGER, kde se nás ujali skvělí a zapálení lidé, kteří nám pomáhají s našimi dalšími starty. Těším se na naše kamarády z Mistrovství Evropy, kteří přijali pozvání a na Bohemku přijeli. Juho Hänninen na Bohemii určitě prožene našeho Kadetta a potěší diváky. Je to skvělý jezdec a je super, že po Rally Bohemia jej čeká Finská Rally v mistrovství světa v továrním WRC. Je to pro nás čest mít v týmu takového závodníka, který z našeho Kadetta přesedne do WRC v Mistrovství světa. Mám radost i z toho, že pořadatelé Rally Bohemia vyšli vstříc organizátorům Opel ADAM cupu a zařadili na poslední chvíli tenhle pohár do svého programu. Pohled do startovní listiny Rally Bohemia, kde je více jak 210 aut, mě naplňuje optimismem a jsem rád, že se rally a rally fanoušci neposadili na zadek z té nenávistné kampaně, která se proti nám v poslední době v médiích vedla. Rally žije a stále baví velké množství lidí, což bude vidět právě na Rally Bohemia. Nezbývá než dodat moje oblíbené: No, a držme si palce.“


Foto: Petr Frýba

Jirka Hlávka, manažer Hájek Rally týmu: „Hodně jsme si v posledních dnech mákli, kdy jsme dávali dohromady oba naše Kadetty tak, aby byly na Bohemku připravené. Jedno naše mistrovské auto bude vystavené v servisní zóně v Mladé Boleslavi a s druhým Juho pojede mezi Legendami. Přijďte se na Bohemku podívat, zastavte se u nás v servisu na kávu a pro podpisové kartičky, které jsme si nechali vyrobit jen kvůli Rally Bohemia, bude to show.“

Sledujte www.hajek-reklama.cz a facebook

Komentářů celkem: 8
7. 7. 2015 14:49
0 0
Pro mě jen škoda, že se Juho nepoměří s historikami v Evropě, ale snad o to víc bude jezdit pro lidi...
7. 7. 2015 15:41
0 0
Hájek teamsmajlíksmajlíksmajlík
7. 7. 2015 20:39 Upraveno 20:39
0 0
Hm,to Juho teda dopadl.A to ho tady někteří viděli dva roky zpátky div ne jako mistra světa.
7. 7. 2015 20:45
0 0
Je to akce, kterou si vymyslel pan Hájek a je rád, že Juho bude jezdit s jeho vozem. Stejně jako si loni sehnal na Setkání mistrů Kankkunena a ne letošek přiveze... Se nechme překvapit. V zahraničí je tohle úplně běžné, třeba Latvala, Hirvonen nebo Paddon jezdí doma s Escorty. Juho jinak jede Finsko s FIestou WRC, tak se uvidí.
7. 7. 2015 20:52
0 0
To ano.Myslel jsem to tak,že místo aby jezdil pravidelně v MS nebo ERC,tak jezdí jen tyhle show pro lidi nebo sedí doma.
7. 7. 2015 21:16
0 0
Hájek ví, proč Juha pozval a mnozí z nás taky smajlík
PS: mnozí jezdí jak WRC, tak i podobné show, moc dobře vědí proč smajlík
7. 7. 2015 21:49
0 0
Juho je určitě kvalitní jezdec, ale po odchodu ze ŠM neměl štěstí a nebyl ve správnou dobu na správném místě.
9. 7. 2015 11:26
0 0
Původně napsal Novej
Hájek ví, proč Juha pozval a mnozí z nás taky
PS: mnozí jezdí jak WRC, tak i podobné show, moc dobře vědí proč


Chceš tím naznačit, že Juho bude příští rok továrním jezdcem Opelu ve WRC? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!