Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 7. 2015 18:01 − 4906× − 11

Tommi Mäkinen šéfem týmu Toyota GAZOO Racing

Včerejší informace se dnes potvrdily a tým Toyoty při jejím návratu MS povede Tommi Mäkinen.

Jak jsme vás již včera informovali, tak spekulace o spojení Tommiho Mäkinena a Toyoty byly dnes potvrzeny a Fin tím pádem bude šéfem týmu, který značku přivede zpět do světového šampionátu. V názvu týmu – Toyota GAZOO Racing se objevuje jméno japonského úpravce vozů této značky a ačkoliv vozem, který bude pro návrat zvolen zůstává Yaris WRC, zůstává nezodpovězená otázka budoucnosti projektu Yaris WRC týmu TMG, který v Evropě podstupuje testovací program. Předpoklad však je, že TMG bude odstaveno na vedlejší kolej.


Foto: TOYOTA MOTOR CORPORATION

"Jsem velmi potěšený a nadšený tím, že Tommi Mäkinen bude šéfem našeho týmu pro MS," řekl k Finovu jmenování šéf Toyoty Akio Toyoda a pokračuje, "poprvé jsem se s Tommim setkal v roce 2013. V té době mi dělal instruktora a pomáhal zlepšit mé řidičské schopnosti. Nakonec mě naučil o mnoho víc, ukázal mi výzvy, které se v rally skrývají a vzájemný vztah mezi vývojem aut a soutěžemi. Tommi má bohaté zkušenosti a nové nápady pro vývoj aut, což oboje pro nás bude přínosné. Po té, co jsem se bavil s Tommim, jsem měl pocit – chci s ním pracovat, chci, aby nám pomohl dělat lepší auta a tak jsem za ním šel s žádostí jeho podporu našemu projektu. S Tommim v týmu požene Toyota vpřed svůj návrat do MS a také se bude snažit dělat lepší auta."

"Rally dává jak divákům, tak účastníkům potěšení z aut a povzbuzuje výrobce k zlepšování jejich schopností. Jako výrobce jsme byli mimo MS dlouhý čas. Mám velký respekt k výrobcům, jezdcům, členům týmů a k fanouškům, kteří dělají tento úžasný sport tím, čím je a jsem nadšený z toho, že navracím Toyotu zpět do MS. Prosím, podporujte spolu se mnou Toyta GAZOO Racing," uzavírá své prohlášení k angažování Tommiho Mäkinena Akio Toyoda.

Komentářů celkem: 11
7. 7. 2015 21:37
0 0
Gazoo ? zavani mi to podobnou tovarnou jako bylo Mini smajlík
7. 7. 2015 22:47
0 0
mohu se zeptat, jak to myslíš? Nebál bych se, že nebude zajištěn budget jak u MINI
8. 7. 2015 10:16
0 0
http://gazooracing.com/ - "společnost" zodpovědná za Super GT a WEC
8. 7. 2015 10:40
0 0
viete tu prosim vas niekto napisat ako jenatom Latvala so zmluvou u VW???? dakujem za odpoved
ano narazam na prestup k toyote... co by pre neho bola urcite velka vyzva, a pre toyotu velke meno a skusenosti... a to pisem ja co vobec niesom fausikom Latvalu...
8. 7. 2015 12:02
0 0
Hodně se mluvilo o přestupu Mikelsena. U JM si nejsem jistý, ale nevidím důvod aby ho VW pouštělo ke konkurenci, snad jedině za předpokladu že by ho Mikelsen až do konce roku všude porazil.
8. 7. 2015 13:20
0 0
Někde jsem četl, že všichni jezdci u VW prodloužili smlouvu, včetně JML. Na druhou stranu si nemyslím, že by toyota s Latvalou udělala dobře, pokud by ho přetáhla. On je prostě labilní a nevyrovnaný a ani psycholog ho nedal dohromady, což jsem předpokládal. Už jde vidět i to, že nestíhá Mikkelsenovi, který jezdí rychle, ale taky dojíždí. Jinak jsem zvědavý na Toyotu a Tommimu přeju, at má při vývoji a stavbě týmu štastnou ruku.
8. 7. 2015 14:00
0 0
Toyota chystá návrat na 2017, to znamená, že když by Latvala na konci roku opustil VW, musel by zřejmě "rok stát"...
8. 7. 2015 14:37
0 0
Původně napsal Čejda
Hodně se mluvilo o přestupu Mikelsena. U JM si nejsem jistý, ale nevidím důvod aby ho VW pouštělo ke konkurenci, snad jedině za předpokladu že by ho Mikelsen až do konce roku všude porazil.


pokial viem tak Mikkelsen prednedavnom konkretne v den svojich narodenin predlzil zmluvu...
8. 7. 2015 14:38
0 0
Původně napsal Medvěd
Toyota chystá návrat na 2017, to znamená, že když by Latvala na konci roku opustil VW, musel by zřejmě "rok stát"...

a vyvyjat si auto podla obrazu svojho... ale vsetko to su len nase spekulacie...
8. 7. 2015 22:02
0 0
Aby VW pustil Mikkelsena mě přijde jako blbost. To dřív pustěj Latvalu. Když ne přístí rok, tak za dva bude Mikkelsen tak jako tak týmová dvojka. Moje domněnka. Jinak Tommimu budu držet palec v dobré rozhodování.
9. 7. 2015 00:51 Upraveno 00:54
0 0
Snad nevěříte tomu, že v r.2017 budou jezdit v MS všechny současné značky? Po vstupu Toyoty jich bude v MS již 5 a která automobilka bude chtít skončit na 5.místě?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!