14. 7. 2015 23:15 − 9855× − 30

Pár slov o krádeži

Jsem velmi naštvaný. Naštvaný na sebe, na zloděje a na to, že lidé, kterým se to stalo, s tím vůbec nic nedělají.

Zkusím to vzít velmi stručně. Jsem velmi naštvaný. Naštvaný na sebe, na zloděje a na to, že lidé, kterým se to stalo, s tím vůbec nic nedělají. Možná jsem zaspal dobu, mějte mě klidně za blázna, ale neprocházím po soutěžích všechny fóra, facebookové stránky a bůhví jaké blogy, abych si přečetl, co, kde a komu ukradli.

Pojďme k věci. V neděli 12.7. na Rally Bohemia v obci Dolní Cetno, mezi 13:45 – 13:55 mi partička zlodějíčků ukradla foto výbavu z kufru. Moje blbost. Na druhou stranu jsem byl 150 metrů od auta v diváckém místě, věděl jsem co budu fotit a podle toho si vzal, co potřebuju (tedy jedno tělo, jeden objektiv). Po čtvrtém autě jsem potřeboval rychle přejet na Staroměstskou RZ, nechtěl jsem se těžkým vybavením zdržovat. Dělám to tak x let, nikdy se nic nestalo. Nenapadlo mě, že v totálně ztracené vesnici, jako Dolní Cetno je, se může semlít poměrně závažný trestný čin, zvlášť když jsem pár kroků od auta. Na příjezdu k diváckému místu byla dokonce policejní hlídka, která nic podezřelého nezaregistrovala. Takže se tu nebavíme o žádných lokálních feťacích, ale o důsledně promyšlené akci.

Na druhý den jsem slyšel ohlasy tipu, proč si na to nedávám pozor, že se to děje na každé soutěži, proč jako nečtu fóra a proč nechávám batoh v kufru. Ano, fóra nečtu a opravdu jsem o tom neměl ani tušení, na otázku batohu v kufru už jsem odpověděl. A ano, opět – moje blbost. Důvodem proč tohle píšu je to, aby o tom lidé věděli a mluvili, dali si na to pozor. Že je někde něco ve fóru, to nic neřeší. Po rychlostkách se pohybují spousty fotografů s velmi drahou technikou a to není žádné tajemství. Já měl za to, že nikdo nemůže vědět a tušit, kdo a co jsem a v jakém autě jedu. Opak byl ale pravdou. Během doby trvání, zejména průjezdů aut ze špičky je kolem zaparkovaných aut téměř liduprázdno, tedy velmi lehký cíl pro alespoň trošku zručného zloděje. Je opravdu potřeba si to hlídat a na závody brát jen to nejnutnější. Pokud jde o fotografy nebo kameramany, je to jasné. Vše brát sebou, i když jsem pár metrů od pásky. Já to tak neudělal a dostal velké ponaučení.

Policejní hlídka nebo pořadatel na místě toho také moc nevyřeší. Jako v běžném životě, je potřeba se spoléhat sám na sebe. Přišel jsem o kompletní vybavení, o všechen materiál ze závodů (pamětové karty a externí HDD) a samozřejmě si neodpustili vzít peněženku a doklady. Výborná práce a velmi děkuji. S pocitem holého zadku prdele si člověk nepřipadá každý den. Jak jsem ale pochopil, nejsem v tom sám. Je ale potřeba o tom problému veřejně mluvit, ať už se to nestane nikomu dalšímu a dotyčným zlodějům nedávat více šancí.

O co že přesně šlo?

Canon EOS 5D, 60D
Canon 70-200/4
Canon 24-105/4
Canon 135/2
Canon 85/1.8
Canon 35/2
Canon 580 EX
Sigma 17-35/2.8-4
Fotobatoh Burton

Kdo by měl informace k nalezení těchto věcí, nabízím 2000 euro.

Komentářů celkem: 30
23. 7. 2015 13:05
0 0
Kradlo se za komárů, protože kdo nekradl, tak okrádal rodinu. Vykrádání aut, nejen na rallye bylo a bude.
23. 7. 2015 19:09
0 0
Super reakce. Zloděj něco ukradne a můžou za to policajti. Sorry. Názor idiota. Nemám slov.
23. 7. 2015 19:49
0 0
Každý druhý má dnes v káře pověšenou autokameru. Možná by nebylo od věci, kdyby si tam aktivovali pohybový senzor (i ta nejlevnější šunka tu funkci má) a dění kolem svých aut natáčeli... Ano, čekám kameníky, že je to stejně nezastaví, že je to spíš naláká do auta vlézt apod. Ale když už si tam necháváte techniku za statisíce tak kamerka za litr je buřt... Ne, toto je nezastaví, ale může je to pomoci odhalit...
23. 7. 2015 20:26
0 0
Původně napsal pačes
Super reakce. Zloděj něco ukradne a můžou za to policajti. Sorry. Názor idiota. Nemám slov.

Ne že za to můžou ti uniformovaní,ale jde o to že než oni vše zdokumentují tak tam strávíš cca půl dne(minimum) a rally je v pr..deli.A pak ti stejně jen dojde jejich přípis že pachatel nenalezen a případ se odkládá až pachatele najdou.A stejně ho nenajdou.Takže můžeme kurvovat jak chceme a stejně s tím nic nenaděláme.
25. 7. 2015 07:54
0 0
Původně napsal hujer

Ne že za to můžou ti uniformovaní,ale jde o to že než oni vše zdokumentují tak tam strávíš cca půl dne(minimum) a rally je v pr..deli.A pak ti stejně jen dojde jejich přípis že pachatel nenalezen a případ se odkládá až pachatele najdou.A...
To je pohled z jedné strany. Já znám ještě ten pohled i z druhé strany. A věř, že by ses divil. To je na dlouhý rozhovor u piva.
25. 7. 2015 09:02
0 0
Můj tip: 1. dej si na auto reklamu, že jsi fotograf 2. zatónuj si boční a zadní okno nejtmavší fólií 3. po zaparkování na nějakém lákavém parkovišti si vlez dozadu s teleskopickým obuškem nebo nějakou jinou hračkou 4. až se najde nějaký jedinec, který se ti začne dobývat do auta, tak mu trochu promasíruj kolena tím obuškem, on si to pro příště rozmyslí smajlík
25. 7. 2015 10:46
0 0
Pačes smajlíksmajlík
25. 7. 2015 20:31
0 0
Pačes, u prvního piva by to šlo, při¨druhém asi také, ale při posledním si nejsem jistý k čemu by jste se s Mírou dostali......
25. 7. 2015 20:43
0 0
Původně napsal pačes
To je pohled z jedné strany. Já znám ještě ten pohled i z druhé strany. A věř, že by ses divil. To je na dlouhý rozhovor u piva.

Čoveče aji by to šlo ááále bez piva shodou náhod a okolností budu v Holomóci ve čtvrtek.Páč vezu paničku do Fakultní pro výsledky.
26. 7. 2015 13:53
0 0
Původně napsal Speeder
Já teda nevim o čem ten článek vlastně je. Autorovi ukradli z auta na závodech techniku za statisíce a on tady nabádá, aby se o tom mluvilo, protože psát to do fora nestačí. Já si doteď myslel, že ví každej (minimálně každej držitel ŘP),...
A tenhle příspěvek je o čem? Že každý, kdo si nechá v autě něco, co není přišroubované, je nesvéprávný? Ve slušné společnosti se nekrade. Píšu to už podruhé - dokud v tomto státě budou mít zloději více práv než okradení, nikdy se nic nezmění. Jezdívám na rally do Rakouska, Německa, Itálie... a nikdy jsem tam neměl problém, že bych si něco nechal v autě a třepal se, jestli když se vrátím, to tam bude. Krade se všude, ale co se děje v tomto státě, začíná zabíhat do extrému. Mám holej zadek, nemám na to, ale chci to, tak si to prostě ukradu. Přitom by stačilo jako minimální prevence, aby ti policajti, co sedí někde v autě, se zvedli, a kolem řady aut diváků, kteří jsou na probíhající rychlostní zkoušce, se párkrát prošli tam a zpět. Není to samospásné, ale mělo by to hlavu patu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!