Rally Bohemia pohledem Jana Černého

První start na Rally Bohemia s S2000 má za sebou Jan Černý z týmu MOGUL Racing. Jaká byla?

Pro posádku Jan Černý – Petr Černohorský z týmu MOGUL Racing byla 42. Rally Bohemia další možností společné spolupráce a další možností zapojit se do bojů o body do hodnocení MČR v rally. Soutěž jako taková pro posádku se Škodou Fabia S2000 z dílen Kresta Racingu odstartovala slavnostním startem na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi v pátek v podvečer, a posádka si užila nádherné atmosféry, kterou vytvářely stovky fanoušků. Úvodní sekce rychlostních zkoušek ale posádce Černý – Černohorský rozhodně nevyšla podle jejich představ. Jan Černý v sobotu obtížně hledal správné tempo a Petra Černohorského navíc na nejtěžších rychlostních zkouškách Sychrov a Šumburk zradil hlas a ke slovu muselo v servisní pauze přijít i lékařské ošetření. Úvod náročné Rally Bohemia tedy rozhodně nevyšel podle představ a posádka neměla důvod jedenácté místo absolutně v cíli první etapy oslavovat.

Množství diváků vyrazilo na Rally Bohemia i v neděli a tisíce z nich zavítaly i do servisní zóny, kde na ně kromě Škody Fabia S2000 Honzy Černého a Petra Černohorského čekal i stánek generálního partnera týmu – značky MOGUL. Atmosféra soutěže, fandící diváci a i větší pohoda hnaly posádku modrobílé Škody Fabia MOGUL Racing týmu v neděli dopředu a s výkony již panovala o něco větší spokojenost, dařilo se stabilně zajíždět časy ve druhé pětce absolutní špičky a přitom nedělat zbytečné chyby. Výsledkem snažení celého týmu bylo výsledné bodované osmé místo absolutně, které se podařilo Janu Černému s Petrem Černohorským zajet při premiérové účasti na Rally Bohemia s vozem v nejvyšší třídě. Další odjeté kilometry v ostrém tempu na technických tratích Rally Bohemia a další zkušenosti bude moci posádka MOGUL Racing teamu Jan Černý – Petr Černohorský využít už koncem prázdnin při vrcholné soutěži MČR v rally, Barum Czech rally Zlín, která nabídne rovněž náročné rychlostní zkoušky a k tomu srovnání s evropskou konkurencí.

Petr Černohorský: „ Rally Bohemia se mi bude velmi těžko hodnotit, protože náš výkon nebyl z mnoha důvodů dobrý. Hodně mě trápily výpadky hlasu a jen díky pomoci od lékařů v servisní zóně jsme mohli pokračovat. Cítil jsem ale, že v první etapě jsme nepodali celkově ten správný výkon. Za druhou už se nemusíme stydět. Honza už se dokázal dostat do tempa, opíral se o pneumatiky a využíval auto. Když by se nám takto podařilo na Bohemce začít, bylo by to dobré. Honza už mě dávno přesvědčil o tom, že je velký talent. Celkově chci poděkovat týmu za odvedenou práci a i organizátorům Bohemky, že připravili takto pěknou soutěž, která i přes obrovský počet posádek proběhla bez větších komplikací. Zdejší tratě jsou ty nejhezčí, které v ČR máme, a já tady vždy závodím rád.“

Luboš Krejčík, marketing manager společnosti PARAMO: „Honza sám potvrdil, že sobotní výkon nebyl ideální, nicméně ve druhé etapě opět ukázal, že má šanci konkurovat těm nejlepším a všichni stále věříme, že se mu začnou dařit i první etapy, protože tým i technika, kterou připravuje Roman Kresta, funguje skvěle.“

Komentářů celkem: 1
17. 7. 2015 21:09
0 0
Nóó je zajímavá zmínka že se Honza začal více opírat do gum a využívat auto.|Tak doufám že v takovém týmu už by snad mohli jet někde na špici.Honza na to má.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!