Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 7. 2015 20:36 − 3339× − 4

Jari se o místo bát nemusí

Jari-Matti Latvala čerpá plné podpory od Volkswagenu a ta by se neměla změnit ani v roce příštím.

Před začátkem sezóny chtěl Jari-Mati Latvala bojovat o zisk jezdeckého titulu mistra světa, avšak realita se v podání finského jezdce nese jinak a pilot Volkswagen motorsportu je nyní nejhorším z trojlístku jezdců týmu. Pódium letos Latvala vybojoval jenom dvakrát (druhý v Monaku a vítěz v Portugalsku) a navíc udělal několik chyb, z nichž poslední přišla na PowerStage v Polsku při souboji s Tanakem o třetí místo. Avšak, na rozdíl od Krise Meeka, má Fin plnou podporu týmu jak pro zbytek sezóny, tak i pro tu následující. Tedy alespoň to tvrdí Jost Capito, šéf dvojnásobného vítěze mezi konstruktéry.


Portugalsko, dosavadní Latvalův vrchol sezóny 2015…

"Budeme se bavit o tom, co se stalo. Není pochyb o jeho místě v týmu pro zbytek letošního roku a pro ten následující. Pro příští rok má smlouvu a i kdyby ji neměl, tak bych ji s ním hned podepsal," říká Jost Capito a nadále vyjadřuje důvěru v jednoho ze dvou seveřanů ve svém týmu.

Pro Jariho-Matiho Latvalu navíc havárie na posledním testu Rajdu Polského znamenala vzpomínku na rok 2009, kdy se jel poprvé v novodobé historii podnik MS u našich severních sousedů a Fin tehdy na poslední okruhové speciálce atakoval svodidla a vylomil kolo svého speciálu Ford Focus WRC. "Myslím, že v Polsku je několik démonů, kterých se musím ještě zbavit," shrnul krátce svou zkušenost s Rajdem Polským Latvala.

Komentářů celkem: 4
16. 7. 2015 16:201
0 0
Kdo ví..ale zajímavé by bylo, kdyby šel místo něho Thierry Neuville..jen tak si to představit.
16. 7. 2015 22:342
0 0
Víc než zajímavé...ale to nikdo nechce smajlík
17. 7. 2015 01:053
0 0
Nepochybuju že Neuvillovi Hyundai brzy postaví konkurenceschopné auto. Jestli se navíc bude Paddonova forma ubírat v podobném duchu jako v posledních závodech, bude to teprve více než zajímavé smajlík
17. 7. 2015 09:574
0 0
No jako Paddon vypadá velmi nadějně..... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!