Chevrolet na vítězné vlně

O víkendu se na jihoamerickém kontinentu odehrál podnik, ve kterém se letos pošesté rozdávaly body do argentinského mistrovství.

O víkendu se na jihoamerickém kontinentu odehrál další zajímavý podnik, ve kterém se letos pošesté rozdávaly body do hodnocení argentinského mistrovství. Někdejší multišampión Federico Villagra vloni po dlouhé době nezískal titul, když se musel sklonit před Marcosem Ligatem za volantem Chevroletu Agile MR. Po pěti letošních soutěžích je na tom pilot Fordu Fiesta MR ještě o něco hůře, když kromě úřadujícího mistra nestačí ani na pilota Peugeotu 208 MR Miguela Baldoniho. Čtvrtý Alejandro Cancio, který zůstává i pro letošek věrný Peugeotu 207 MR, za nejrychlejší trojicí už citelně zaostává. Závěrečná fáze boje o titul se tak s největší pravděpodobností bude odehrávat právě mezi třemi zmíněnými borci. Jeho šesté dějství se o víkendu odehrálo na severovýchodě Argentiny v provincii Misiones.

Na první odjeté rychlostní zkoušce se radoval z nejrychlejšího času Ligato, když o 3 sekundy porazil Baldoniho. Pilot Peugeotu 208 ale v dalších testech na rychlost z úvodu nedokázal navázat, propadnul se na třetí příčku a dvěma borcům před sebou se začal hodně vzdalovat. V předposledním sobotním testu se dostal do velkých problémů, ztratil minutu a na konto mu ještě přibyla sedmdesátisekundová penalizace. Baldoni se kvůli tomu propadnul až na šesté místo a v sobotu před ním stál nelehký úkol pokusit se posunout co nejvýše a získat více bodů. To se jezdci Peugeotu povedlo na jedničku, když z pěti testů vyhrál celé čtyři a dostal se na čtvrtou příčku. Díky tomu si udržel druhé místo v šampionátu, byť teď má stejné množství bodů jako Villagra.

Ten se po nejrychlejším času v RZ 3 dokázal přehoupnout přes svého týmového kolegu Nicolase Madera s dalším Fordem Fiesta MR na druhé místo. Ve čtvrtém testu přidal Villagra další nejrychlejší čas a rázem se dotáhnul 9,4 vteřiny za vedoucího Ligata. Pilot Chevroletu ale ovládnul zbytek první etapy a do druhého dne si odnášel už náskok 29,2 sekundy na Villagru. Madero se po problémech Baldoniho vrátil na třetí místo, které ztratil po defektu ve čtvrtém testu. Druhá etapa moc zajímavého v soubojích mezi nejrychlejšími třemi nepřichystal. Madero dojel do cíle jako třetí a byl za to jistě velmi rád. Předtím dokončil pouze úvodní díl mistrovství a pak už se mu lepila smůla na paty. Villagra dokončil Rally de Misiones jako druhý a dotáhnul se v průběžném pořadí na druhého Baldoniho. Vedoucí muž šampionátu Ligato ovládnul třetí podnik v řadě a udělal tím důležitý krok k obhajobě titulu.

Výsledky této rally argentinského mistrovství

Stav šampionátu: 1. Ligato 244, 2. Baldoni a Villagra 197, 4. Madero 94, 5. Cancio 91, 6. L. Preto 80

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!