Emil Bergkvist letošním šampionem JERC

Na uplynulé Estonské rally jsme se dočkali první letošní korunovace, když Švéd Emil Bergkvist zvítězil v JERC.

Letos druhým rokem probíhá při podnicích Mistrovství Evropy i juniorský šampionát pro mladé jezdce a po loňském vítězi Stéphanu Lefebvrovi, jenž letos pravidelně startuje v MS (to je však dáno i tím, že loni vyhrál i JWRC) se na uvolněný trůn posadil nový pilot, kterým se stal 21 letý Švéd Emil Bergkvist, jenž usedal do továrního OPELu Adam R2. Po loňském vítězství v německém Adam Cupu se tak Švéd letos posunul výš a nezklamal, když hned první dva starty v ME – Rally Liepaja a Circuit of Ireland proměnil ve vítězství v JERC a nádavkem i v ERC3. Na Azorech pak skončil pod stupni vítězů na čtvrté příčce, jediné odstoupení znamenala Ypres rally a když na Estonské rally dojel Bergkvist druhý a Chris Ingram musel odstoupit, bylo o novém vítězi JERC jasno.

"Nemám slov. Chtěl bych poděkovat každému, kdo se na tomto úspěchu podílel, prvně a nejvíc však Opel Motorsportu a celému týmu, kteří nám vždy dali fantastické auto. A samozřejmě nemohu zapomenout mého spolujezdce Jockeho, bez jehož perfektní práce by toto nebylo možným," začíná děkovačkou Emil Bergkvist a dále se krátce zmiňuje o celém šampionátu JERC, "v juniorském ME je neuvěřitelná konkurence, takže je pokaždé potřeba vynikajícího týmového výkonu, abychom se dostali na dosah pódia. Pořád tomu výsledku ještě nemohu uvěřit," uzavírá Emil Bergkvist, který však nebude chybět na posledním letošním juniorském souboji při Barum Czech rally Zlín, kde se spolujezdcem Joakimem Sjöberg představí v roli novopečených šampionů.

K výsledku Emila Bergkvista se také vyjádřil ředitel Opel Motorsportu Jörg Schrott, který nešetřil chválou: "Nejde dostatečně vynachválit vynikající výkony Emila s Joakimem v průběhu celé sezóny. Jeli na čele při každém podniku a chytře vybojovali titul. Velká pochvala také směřuje k celému ADAC Opel Rallye Junior Teamu. Jejich vášeň, obětavost a fantastický týmový duch byly klíčem k úspěchu. A samozřejmě jsme také moc hrdí na náš Opel Adam R2, který prokázal schopnost vítězit za všech podmínek. Vybojovat předčasně titul v takto silně obsazeném šampionátu hned v prvním roce účasti je něco, co jsme nečekali. Je to fantazie," uzavírá Jörg Schrott.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!