Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 7. 2015 16:28 − 2321× − 4

Craig Breen, nic není ztraceno

V Estonské rally vyřadil pilota Peugeotu technický problém a ten tak přišel o vedení v šampionátu.

Tovární jezdec Peugeotu Craig Breen sice nepatřil na Estonské rally k těm úplně nejrychlejším, ale mezi pravidelnými účastníky ME byl druhý (absolutně na 4. příčce) za Kajetanem Kajetanowiczem a tím pádem mohl počítat s pěkným přídělem bodů. Avšak zkoušku před koncem soutěže si jeho Peugeot 208 T16 řekl dost a kvůli tlaku oleje byl jezdec nucen odstoupit a jak ukazuje pohled na výsledky předchozích podniků ME, bylo to podruhé v sezoně kvůli technice a co hůř, druhá soutěž za sebou nedokončená skrze potíže s vozem. Breenův vůz se tak jen přidal k dalším speciálům R5 z produkce koncernu PSA, které soutěž nedokončily.

Avšak irský jezdec zůstává i přes ztrátu průběžného prvenství v kontinentálním šampionátu pozitivně naladěn i díky tomu, že jeho bodové manko na Kajetanowicze čítá pouhých pět bodů a to není při systému bodování příliš. "Bylo to mé druhé odstoupení v řadě a to není zrovna dobré pro vývoj šampionátu. Samozřejmě jsem zklamaný, ale je důležité zůstat naladěn optimisticky a před námi je ještě několik podniků, kde budeme moci pokračovat v našem boji o titul," říká Craig Breen, majíce v paměti, že do konce sezóny jsou na programu ještě čtyři soutěže.

"Je to škoda, protože na tento podnik jsme se my i všichni v týmu Peugeot Rally Academy pořádně připravovali. Není to totiž jednoduchá rally, protože soupeříte s jezdci, kteří dobře znají charakter zkoušek tohoto typu. Je to o to více frustrující, protože v průběhu víkendu se nám povedlo zlepšit naše časy a to je známkou dobré práce, kterou tým odváděl," uzavírá Craig Breen pochvalou svému týmu.

Komentářů celkem: 4
25. 7. 2015 16:44
0 0
sice nevím, co dál plánuje škodovka (registrace do ERC může naznačovat...), ale myslím si, že letos maj Kajto a Breen jedinečnou šanci, která se s příchodem mladoboleslavských nemusí opakovat...
25. 7. 2015 20:33
0 0
Kajto a Breen by se hlavně měli pokusit o MS, v tom ME nemají supeře.
26. 7. 2015 16:36
0 0
Já teda nevim, ale Breen je dle me trosku precenovanej talent..
26. 7. 2015 22:23
0 0
Ono když není možnost nebo finance na to, jezdit pravidelně MS, tak to zkrátka nejde ukázat, že je člověk talent. Breen je bezesporu kvalitní, ale třeba i Meeka čekala dlouhá cesta po titulu v IRC do kvalitního angažmá ve WRC.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!