Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 7. 2015 12:07 − 4457× − 4

Thierry Neuville: Havárie na shaku je lepší než v soutěži

Belgická jednička Hyundai motorsportu Thierry Neuvill nezačal Finskou rally zrovna nejlépe – havaroval na shakedownu.

Pro Thierryho Neuvilla nezačala Finská rally zrovna nejlépe, když hned při prvním průjezdu poslal ve vysoké rychlosti svůj Hyundai i20 WRC do lesa. Z této kombinace při havárii – rychlost a stromy naštěstí posádka vyvázla nezraněna a co víc, vůz není příliš vážně poškozen a bude opraven, aby mohl Belgičan nastoupit do soutěže při večerní speciálce Harju. Tedy za předpokladu, že se proti tomu nepostaví techničtí komisaři při obhlídce vozu, ale tým Hyundai motorsport si je jistý, že ochranný rám neobdržel žádné poškození a startu by tedy nic bránit nemělo.


Havárií poškození i20 WRC

"S Nicolasem jsme měli docela štěstí, že jsme vyvázli bez zranění. Když v této rychlosti vletíte přímo mezi stromy, tak to není příjemné. Problém nastal v zatáčce, která se jela na pátý rychlostní stupeň, ale já přijel na šestku. Viděl jsem brzdné stopy od kluků přede mnou, snažil jsem se jim přizpůsobit, ale byl jsem příliš mimo stopu, minul jsem apex zatáčky, do níž jsme přijeli rychlostí 160 km/h. Byla to docela krizovka, " popisuje Thierry Neuville svou nehodu a pokračuje, "okamžitě jsem byl nedotáčivý a musel použít ruční brzdu, abych auto mezi stromy nasměřoval zadní částí."


Video z havárie

Jak však Belgičan dále sdělil serveru autosport.com nehoda se na něm nijak nepodepsala a nemíní měnit svůj přístup k soutěži. Možná v tom hraje i roli myšlenka na to, že když loni v Německu také havaroval na shakedownu, vyhrál posléze pak celou soutěž. "Přístup neměním, je lepší havarovat na shakedownu, než zítra na první zkoušce. Omlouvám se týmu, protože jsem jim přidělal hodně práce. Bylo by příjemné, kdybych dnes odjel alespoň pár průjezdů," přemítá nad nepovedeným startem do soutěže Thierry Neuville a krátce se vrací k loňskému Německu: "Tohle není plán, jak vyhrát tuto soutěž, ale pokud to bude fungovat a my vyhrajeme, tak řeknu, že to plán byl."

Komentářů celkem: 4
30. 7. 2015 12:481
0 0
haha smajlík
Teď už zbývá to jen vyhrát
30. 7. 2015 14:332
0 0
smajlík no co ví že pojede, tak proč se brát tak vážně smajlík
30. 7. 2015 16:393
0 0
přidáno video...
30. 7. 2015 19:524
0 0
Havárie na shaku je lepší než v soutěži - o tom se nedá polemizovat smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!