2. 8. 2015 20:31 − 2696× − 0

Vychází nová kniha o historii Barum Czech Rally Zlín

Cesta Barum Czech Rally Zlín se začala psát v roce 1971, kdy se uskutečnila jako soutěž pro amatérské jezdce.

Cesta Barum Czech Rally Zlín se začala psát v roce 1971, kdy se barumka uskutečnila jako krátká soutěž pro amatérské jezdce. Už brzy se ale stala prestižním profesionálním podnikem a postupně se zařadila nejen mezi přední motoristické akce v Česku, ale také mezi nejvýznamnější podniky v mezinárodním seriálu FIA ERC.

Bohatou, čtyři a půl dekády dlouhou dosavadní historii zlínské rally mapuje zbrusu nová kniha s názvem Barum Czech Rally Zlín – evropská stopa. Publikace autora Jakuba Hofbauera v mnohém navazuje na knihu vydanou v roce 2010 u příležitosti tehdejšího čtyřicátého výročí, tentokrát však více sází na obrazový obsah a svým členěním se více zaměřuje na poslední ročníky spojené se seriály IRC a FIA ERC. „Cílem bylo vytvořit dílo, které v první řadě potěší oko rallyového fanouška. Nemělo jít ale o čistě fotografickou knihu, takže nechybí texty ke všem jednotlivým ročníkům barumky a také k historii Barum teamu, který v sedmdesátých a osmdesátých letech dvacátého století představoval další linii prezentace značky Barum v automobilových soutěžích,“ pověděl Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín. „Obrazový materiál prezentovaný v knize je výsledkem aktivit našich spolupracovníků, kteří už před vydáním předchozí knihy začali systematicky zpracovávat a digitalizovat fotoarchiv Barum rally sahající až do nejstarších ročníků. Je za nimi velká porce práce, která probíhá už několik let a ještě zdaleka neskončila. Řada poutavých snímků na své uveřejnění ještě čeká, už nyní ale mohla být téměř celá kniha sestavena z barevných fotografií,“ řekl Regner.

Výraznou novinkou je jazykové provedení – veškeré texty jsou v knize napsány česky a anglicky, její obsah si tak naplno užijí také zahraniční čtenáři. Kniha, vydaná v nákladu 2000 výtisků, obsahuje také výsledkovou a statistickou část. Celkový obsah se rozrostl na 160 stran, přesto je publikace i tentokrát k dispozici za přívětivou cenu 299 Kč. K objednání je na oficiálním e-shopu barumky na adrese www.visitrally.cz nebo v permanentním sekretariátu rally ve Zlíně na Hornomlýnské ulici.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!