Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 8. 2015 20:41 − 3481× − 3

J-M Latvala: Tvrdá příprava na Finsko se vyplatila

Jari-Mati Latvala se vzdal svých ambicí na titul a místo toho se plně soustředil na Finskou rally, kde chtěl vyhrát.

Před Finskou rally se Jari-Mati Latvala nechal slyšet, že jeho cílem je obhajoba vítězství na domácím podniku a tím pádem i zkompletování hattricku, když jedno prvenství získal už v roce 2010 ještě s Fordem. A jak se ukázalo dnes krátce po poledni, svůj cíl Latvala splnil, když zvítězil o 13 sekund před týmovým kolegou Sébastienem Ogierem. A jak ukázal pohled na průměrnou rychlost vítěze, Latvala vyhrál nejrychlejší podnik v historii MS, jelikož Fin ji prolétl s průměrem 125,44 km/h, což je téměř o 3 kilometry v hodině více, než byl předchozí rekord, jenž stanovil Sébastien Loeb v roce 2012.

"Byla to jedna z nejlepších jízd, jaké jsem kdy v životě předvedl. Dnes jsem hrdý na to, že jsem Fin," řekl po dojezdu soutěže Jari-Mati Latvala a pokračoval, "měl jsem obtížnou sezónu, ale vyhrát domácí podnik je jako vyhrát polovinu světového šampionátu. Na tuto soutěž jsem se plně soustředil po tři týdny. Po zklamání při posledním startu v Polsku, jsem si uvědomil, že mé naděje na titul jsou pryč a plně se soustředil na přípravu na Finsko. Dnes se to kompletně oplatilo."

"Nedokážu vyjádřit, jak šťastný jsem. Po všech těch vzestupech a pádech v letošním roce pro mě vítězství znamená strašně mnoho," neskrývá Jari-Mati Latvala nadšení po zisku třetího vítězství na "Finské grand prix" a dodává, "rád bych poděkoval celému týmu za skvěle odvedenou práci. Vždy ve mě věřili, i ve chvílích, kdy věci nešly hladce. Jak se očekávalo, dnešek byl jako na houpačce a perfektní finále Finské rally 2015. Velké poděkování patří fanouškům za jejich podporu v servisu i podél rychlostních zkoušek. Teď si chci vychutnat tyto chvíle."

Komentářů celkem: 3
4. 8. 2015 12:08
0 0
smajlíksmajlík Neskutečná palba. doufam, že ho tohle přímé a jasné poražení Ogiera pořádně nakopne!!!!
4. 8. 2015 12:22
0 0
Skvělý výsledek, ale pořád je Jari-Matti hodně labilní. Třeba teď naskočí na vlnu, kde bude Ogiera dostávat pod tlak a vydrží-li to až do další sezóny, tak by to mohlo být na titul.
zzz
6. 8. 2015 09:30
0 0
shifty, pořád to skore má dost tristní v souboji s Ogim... takže bych to zas tak nepřeceňoval
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!