Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 8. 2015 14:02 − 2825× − 0

Mads Ostberg by rád dlouhodobější smlovu

Norský pilot má v posledních letech smlouvy ve svých angažmá pouze jednoleté. To by však rád změnil.

Pro Madse Ostberga je letošní sezóna druhou v barvách Citroenu a norský pilot by rád u stejného zaměstnavatele pokračoval i minimálně v dalším roce. Avšak líbilo by se mu získat víceletý kontrakt, protože jak u Fordu, tak loni i letos u francouzského týmu měl vždy smlouvu na jeden rok a tím pádem neměl jistotu, kde bude v nadcházející sezóně. A doba rozhodování nastala v Citroen racingu právě teď, jelikož Yves Matton již před Finskou rally ohlásil, že rally tisíce jezer a pak další dva podniky rozhodnou o osudu jeho současných jezdců.

"Tohle byl druhý rok, kdy jsem měl jednoletou smlouvu a rád bych delší závazek, než je tento. Uvidíme, co bude, ale doposud jsem vše dělal rok po roku. Bylo to tak už od počátku mé kariéry. Nelíbí se mi to, ale tak to prostě je. Stejně jako vždy musím něco dokázat a budu se snažit to dokázal," říká Mads Ostberg k Mattonovým třem soutěžím rozhodujícím o jezdecké sestavě na příští rok.

A díky zisku třetí příčky ve Finsku, což znamenalo docela velké zlepšení oproti předcházejícímu Rajdu Polskému, je i Mads Ostberg spokojený: "Ve Finsku jsme dokončili třetí, což je dobré. Rozdíl byl v tom, že jsme před soutěží testovali a byl jsem připravený. Když závodíte na nejvyšší úrovni a nepřipravíte se, tak se cítíte na houby. A v Polsku jsem se přesně tak cítil. Teď jsem však byl připraven a tak to je. Je to prosté," srovnává Nor dva poslední podniky MS a vzhlíží směrem k dalšímu podniku, kterým bude Německá rally, jež bude prvním asfaltovým podnikem roku, "je to už dlouho, co jsem jel na asfaltu. Před Německem jsem chtěl odjet nějakou asfaltovou rally, ale to se nestalo, takže je teď těžké říct, jaký si dávám cíl. Odjedu test, uvidím jaký budu mít pocit a pak si dám teprve cíl," uzavírá Mads Ostberg.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!